Το τελεσίγραφο των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού προς τους μετόχους της ΠΑΕ για να βρεθούν ενώπιόν τους και να δώσουν εξηγήσεις και συνάμα εγγυήσεις για την αποπληρωμή των οφειλομένων φέρνει το Τριφύλλι πιο κοντά στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.

Οι παίκτες έπειτα από την αδιαφορία που επέδειξαν οι μέτοχοι στο κάλεσμά τους, επέστρεψαν τα χαρτιά των διακανονισμών δίχως να υπογράψουν, λέγοντας στον τιμ μάνατζερ της ομάδας κ. Γρηγόρη Παπαβασιλείου να μεταφέρει στους αρμόδιους ότι «κανείς δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του στους διακανονισμούς αν δεν πάρουμε διαβεβαιώσεις. Θέλουμε να μιλήσουμε με κάποιον μέτοχο και περιμένουμε να ακούσουμε κάτι χειροπιαστό και όχι υποσχέσεις. Εχουμε κάνει υπομονή, αλλά και η κοροϊδία έχει τα όριά της. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, έχουμε αποφασίσει όλοι μαζί ότι δεν θα υπογράψουμε».

Η κοινή γραμμή των ποδοσφαιριστών είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη ημέρα όταν συζήτησαν για περίπου μισή ώρα στα αποδυτήρια της ομάδας. Μάλιστα παρά τις παραινέσεις του πρώην προέδρου της ΠΑΕ κ. Δημήτρη Γόντικα και του προπονητή της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος υπέγραψε τον διακανονισμό, οι παίκτες έχουν πεισμώσει διότι θεωρούν ότι οι διοικούντες και κυρίως οι μέτοχοι τους εμπαίζουν καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Μάλιστα, θα υπάρξει και επίσημη τοποθέτησή τους, είτε μέσω ανακοίνωσης, είτε μέσω δήλωσης των αρχηγών μετά το τέλος του κυριακάτικου αγώνα με τον Αρη.

Δεδομένου ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει διοίκηση στο Τριφύλλι, καθώς το διοικητικό συμβούλιο παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, υπό αυτές τις συνθήκες οι Πράσινοι να κατορθώσουν να ξεπεράσουν τον σκόπελο της UEFA το ερχόμενο Σάββατο (31/3) και κατά πάσα πιθανότητα θα τιμωρηθούν με ευρωπαϊκό αποκλεισμό ενός έτους (ήδη έχει επιβληθεί ποινή με ανασταλτικό χαρακτήρα). Ωστόσο, η αδειοδότηση του Παναθηναϊκού θα επανεξεταστεί τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε θα αποφασιστεί οριστικά και αμετάκλητα η ευρωπαϊκή ή μη συμμετοχή του Τριφυλλιού στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Αποσύρθηκε η κίνηση «ΠΑΟ-σωτηρία»

Εν τω μεταξύ, η κίνηση «ΠΑΟ-σωτηρία» υπό τους κκ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, Αριστοτέλη Χαραλαμπάκη και Θωμά Ευαγγελίου ανέστειλε τη δράση της προτού καν συμπληρώσει δύο ημέρες ζωής. Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Σε συνέχεια της προχθεσινής ανακοίνωσής μας επιθυμούμε να γνωρίσουμε στους φίλους του Παναθηναϊκού τα εξής: Η πρωτοβουλία μας ήταν ανιδιοτελής και μόνο στόχο είχε να συμβάλλει στην ανάσχεση της αιμορραγίας της αγαπημένης μας ομάδας και στη σταδιακή έξοδό της από το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί.

Ημασταν έτοιμοι και πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε όλα τα τεχνικά και νομικά θέματα που συνεπάγεται μια τέτοια πρωτοβουλία για να επιτευχθεί ο στόχος της μέσα σε ένα πλαίσιο συνεννόησης, αλληλεγγύης και συμφιλίωσης. Δυστυχώς, τα δύο τελευταία 24ωρα διαπιστώνουμε ότι οι αντιθέσεις διογκώνονται, οι διαφωνίες διευρύνονται και το διοικητικό κενό παραμένει χωρίς να διακρίνουμε στον ορίζοντα την οποιαδήποτε κίνηση εκ μέρους εκείνων οι οποίοι θα έπρεπε να την κάνουν.

Στο χαοτικό αυτό κλίμα που επικρατεί, φοβούμαστε ότι η οποιαδήποτε ανταπόκριση και προσφορά των φίλων της ομάδας, θα κινδύνευε δυστυχώς να μείνει αναξιοποίητη και να επικριθεί από ορισμένους οι οποίοι θα της απέδιδαν κίνητρα που δεν έχει. Κατόπιν αυτού, αποφασίσαμε να αναστείλουμε την πρωτοβουλία μας έως ότου υπάρξει θετική εξέλιξη σε επίπεδο διοίκησης της ομάδας. Τότε θα αξιολογήσουμε τα καινούρια δεδομένα και θα προσδιορίσουμε εκ νέου τη μορφή της παρέμβασής μας με στόχο πάντα τη στήριξη της αγαπημένης μας ομάδας.

Ευχαριστούμε τους πολλούς φίλους που άμεσα ανταποκρίθηκαν και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας.

Μιχάλης Αγγελόπουλος, Δικηγόρος

Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Δικηγόρος

Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης, Δικηγόρος – Καθ. Πανεπιστημίου

Θωμάς Ευαγγελίου, Βιομήχανος»