Κυριακή των Βαΐων και ως είθισται πολλά θέατρα κατεβάζουν την αυλαία τους δίνοντας ραντεβού για τον προσεχή Οκτώβριο. Αν και οι θεατρικές συνήθειες έχουν αλλάξει με τα χρόνια, και ουκ ολίγες παραστάσεις συνεχίζουν και μετά το Πάσχα, δεκάδες σκηνές σταματούν σε δέκα ημέρες. Οπότε, όποιος θέλει, ας σπεύσει.
– Το θέατρο Αλμα, με τον «Χορό του θανάτου» του Στρίντμπεργκ και τους Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Κατερίνα Μαραγκού και Νίκο Αλεξίου, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Ιωάννα Μιχαλακοπούλου, κατεβάζει αυλαία την Πρωταπριλιά.

Στις 8 Απριλίου σταματούν να λειτουργούν τα παρακάτω θέατρα:

– Το Επί Κολονώ με το «Λα Τσούνγκα» του νομπελίστα συγγραφέα Βάργκας Λιόσα, σε σκηνοθεσία της Ελένης Σκόττη με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον επώνυμο ρόλο.

– Το Θέατρο Πορεία, με το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ «Αμερικανικό Βούβαλο» του , όπου παίζουν ο ο ΑΛέξανδρος Μυλωνάς, ο Γιώργος Γάλλος και ο Παναγιώτης Καλαϊτζίδης, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου.
– Το Θέατρο Δ. Χορν, με τον «Γυάλινο Κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτο και τη Ναταλία Τσαλίκη στον ρόλο της Αμάντας.
– Το θέατρο Ιλίσια με τον «Φυλακισμένο της διπλανής πόρτας» και το ντουέτο Γρηγόρη Βαλτινού και Κατερίνας Λέχου.
Οδού Κεφαλληνίας με τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού και την Μπέτυ Αρβανίτη στον επώνυμο ρόλο καθώς και στη Β΄ Σκηνή το «Σκότωσε ό,τι αγαπάς» του Αλέξη Σταμάτη.

Ακόμη, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου ως τις 8 Απριλίου θα παίζουν και τα οκτώ έργα της σεζόν του, ξεκινώντας από το «Στάλερχοφ» του Κρετς, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με τους Αμαλία Αρσένη, Μάνο Βακούση, Μαρία Καλλιμάνη, Κώστα Τριανταφυλλόπουλο. Κατεβαίνουν επίσης: «Ψυχολογία συριανού συζύγου», «Ορνιθες», «Ταξιδεύοντας με τον μπαμπά μου», «Μια τεράστια έκρηξη», «Θείος Βάνιας», «Το χέρι».

Επιπλέον, τελειώνουν και οι κωμωδίες «Ράους», στο θέατρο της Πειραιώς 131 και «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» στην Κιβωτό ενώ το «Σεσουάρ για δολοφόνους» μετά από 13 σεζόν που παίζεται στο θέατρο Αποθήκη, τελειώνει τις παραστάσεις του.
Τέλος αυλαία και για τον «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στη Μικρή Πόρτα, με τον Γιώργο Χρυσοστόμου στον ρόλο του νεαρού ήρωα.