Αθήνα

Η έκτακτη εισφορά στα ακίνητα, που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, «αποτελεί μέρος του ήδη συμφωνημένου και υπογεγραμμένου και από το κόμμα της ΝΔ μνημονίου με τους εταίρους μας» απαντά το ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες της ΝΔ περί κατάργησης του εν λόγω φόρου.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά πρόσθεσε ότι «τα έσοδα που προβλέπει είναι απολύτως κρίσιμο στοιχείο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Η κατάργησή του ειδικού αυτού τέλους σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει την τρόικα ότι μπορεί να επιβάλει άλλο ισοδύναμο μέτρο που θα αποφέρει έσοδα για το κράτος ύψους δύο δισ. ευρώ».

Συμπληρώνει ότι χάρη σε αυτό το δύσκολο και αντιδημοφιλές μέτρο, «η κυβέρνηση συγκέντρωσε μέσα σε χρόνο-ρεκόρ (Οκτώβριος 2011-Μάρτιος 2012) αυτά τα χρήματα κι έτσι το πρόγραμμα εγκρίθηκε, η χώρα δεν χρεοκόπησε, οι περιουσίες των Ελλήνων δεν χάθηκαν».

«Αυτά για να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό»
λέει χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Τέλος, η κ. Γεννηματά συμπληρώνει ότι στο παρελθόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει ότι το μέτρο αυτό δεν είναι μόνιμο και στόχος είναι η αντικατάστασή του με έναν ενιαίο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας.