Η αποψινή είναι μια βραδιά για το Τσάμπιονς Λιγκ αφιερωμένη στους… πρώην. Η Μπάγερν Μονάχου επισκέπτεται τη Μασσαλία για την αναμέτρηση με τη Μαρσέιγ και ο διεθνής γάλλος σούπερ σταρ των βαυαρών Φρανκ Ριμπερί εύχεται «οι φίλοι της γηπεδούχου ομάδας να θυμούνται τις όμορφες στιγμές που πέρασα φορώντας τη φανέλα της Μαρσέιγ».

Μάλιστα ο ακραίος μεσοεπιθετικός θυμήθηκε ότι στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι με τη φανέλα της Μαρσέιγ έκανε το γύρο του γηπέδου οδηγώντας ένα… τρακτέρ και έχοντας τον Σαμίρ Νασρί συνεπιβάτη! «Ηταν εκπληκτικό αυτό που έγινε εκείνη την ημέρα. Ο κόσμος πιστεύω ότι με αγάπησε επειδή κατάλαβε ότι δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Πάντα περίμεναν να κάνω κάτι με τη μπάλα και αυτό που έδινε τρομακτική ενέργεια» είπε ο Ριμπερί ενόψει του πρώτου προημιτελικού της Μπάγερν απέναντι στη Μαρσέιγ. Παράλληλα σημείωσε ότι «αν είμαι τυχερός και σκοράρω δεν πρόκειται να πανηγυρίσω τρέχοντας σαν τρελός, γιατί σέβομαι τον κόσμο της Μαρσέιγ».

Η γαλλική ομάδα είναι σε κακή αγωνιστική κατάσταση και έχει αρκετές απουσίες (είναι τιμωρημένος ο τερματοφύλακάς της Στιβ Μανταντά και τραυματίας ο Σουλεϊμάνε Ντιαβαρά), ενώ ο πρώτος σκόρερ της Λοίκ Ρεμί είναι αμφίβολο αν θα προλάβει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να αγωνιστεί. Αντίθετα η Μπάγερν βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση, έχει σκοράρει 22 φορές στα τελευταία πέντε ματς της και παρουσιάζεται ως το απόλυτο φαβορί.

Στο «Σαν Σίρο» του Μιλάνου η επανασύνδεση της Μπαρτσελόνα με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για το ντέρμπι των προημιτελικών ανάμεσα στους Ροσονέρι και τους Μπλαουγκράνα, είναι ένα πιάτο… ξαναζεσταμένου φαγητού καθώς οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στη φάση των ομίλων. Τότε η Μίλαν απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο «Καμπ Νου» από τους Μπλαουγκράνα, ενώ στο «Σαν Σίρο» ηττήθηκε (2-3).

Μπορεί να είναι ένα… ζευγάρι που εγγυάται γκολ και θέαμα, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τους προπονητές να προσπαθούν να βρουν τρόπους να περιορίσουν την αντίπαλό τους. «Ο Ιμπραΐμοβιτς είναι ασταμάτητος όταν έχει τη μπάλα και θα πρέπει να τον απενεργοποιήσουμε» είπε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα κ. Πεπ Γκουαρδιόλα εξηγώντας ότι «για να το καταφέρουμε θα πρέπει να κρατήσουμε τη μπάλα. Είναι πολύ δυνατός ιδιαίτερα στον αέρα και ασταμάτητος όταν συμμετέχει πολύ στο παιχνίδι».