Την αναβολή των ημιτελικών των πλέι οφ της Α1 βόλεϊ ανδρών που ήταν προγραμματισμένα να αρχίσουν αύριο αποφάσισε η Ενωση Σωματείων Αμοιβομένων Πετοσφαιριστών μετά την προσφυγή του Ολυμπιακού και της ΕΑ Πατρών στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού κατά της συμμετοχής του Ηρακλή στο πρωτάθλημα. Αύριο επρόκειτο να συναντηθούν Ηρακλής – Παμβοχαϊκός, Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός Υπέρ της πρότασης για αναβολή ψήφισαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΕΑΠ, Αρης, Παμβοχαϊκός ενώ κατά οι Ηρακλής και Φοίνικας Σύρου. Λευκό ψήφισαν Λαμία και Κηφισιά ενώ από τη συνεδρίαση απουσίαζαν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο ΠΑΟΚ.

Η προσφυγή των Ολυμπιακού και ΕΑΠ ανέβασε τους τόνους στο διοικητικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα με τους κ. Παντελή Τορνατώρο (Ολυμπιακός) και Χάρη Βασιλείου (ΕΑΠ) να δέχονται επίθεση από άλλα μέλη εκπροσώπους σωματείων. «Μετά από επτά μήνες θυμηθήκατε ότι ο Ηρακλής είχε πρόβλημα» ακούστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης με τους Τορνατώρο και Βασιλείου να ισχυρίζονται ότι «η απόφαση ήταν της ομάδας και εγώ μειοψήφησα». Εξάλλου την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΣΑΠ υπέβαλε ο εκπρόσωπος της Λαμίας κ. Χρήστος Καρβούνης. Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση σχετίζεται με την προσφυγή των Ολυμπιακού και ΕΑΠ κατά του Ηρακλή και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην ΕΣΑΠ.

Εν τω μεταξύ, έκπληξη προκάλεσε σε μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η προσφυγή του Ολυμπιακού και της ΕΑΠ με δεδομένο ότι το περασμένο φθινόπωρο τόσο η ΕΣΑΠ όσο όλα τα σωματεία που την απαρτίζουν είχαν κάνει παράσταση στην ΕΑΑ ζητώντας να πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα ο Ηρακλής. «Αν δεν μας προσκομίσουν νέα στοιχεία πώς μπορούμε να αλλάξουμε μια απόφαση που τα ίδια σωματεία που σήμερα προσφεύγουν μας είχαν ζητήσει να πάρουμε». δήλωσε στο «Βήμα» μέλος της ΕΑΑ προσθέτοντας ότι: «εμείς είχαμε συνηγορήσει υπέρ της αδειοδότησης του Ηρακλή για δύο λόγους. Πρώτον γιατί έτσι το Δημόσιο θα εισέπρατε κάποια χρήματα από την επιχορήγηση της ΕΣΑΠ προς τον Ηρακλή και δεύτερον γιατί μας το είχαν ζητήσει όλα τα σωματεία».

Το ΤΑΠ Ηρακλής όπως και όλα τα ΤΑΠ χρησιμοποιούν το ΑΦΜ του ερασιτεχνικού σωματείου. Ο Ερασιτέχνης Ηρακλής όμως λόγω των χρεών του προς το Δημόσιο δεν μπορεί να προσκομίσει ΑΦΜ με αποτέλεσμα να είναι ξεκρέμαστο και το τμήμα βόλεϊ. Μάλιστα από την ΕΑΑ είχε γίνει μια προσπάθεια να διευκρινιστεί ποια είναι τα ποσά που οφείλει το τμήμα βόλεϊ του Ηρακλή από το σύνολο των 18,5 εκατ. ευρώ που χρωστάει ο Ερασιτέχνης.

Εξάλλου, η ΕΣΑΠ αποφάσισε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι ντόπινγκ στους αγώνες για τις θέσεις 1-2 και στα πλέι άουτ ενώ απορίφθηκε το κοινό αίτημα των ΤΑΑ Άρη, ΠΑΟΚ για τη διεξαγωγή του μεταξύ τους αγώνα (για τις θέσεις 5-8) στη Θεσσαλονίκη και να τηρηθούν όσα αναφέρονται στην Προκήρυξη του πρωταθλήματος.