Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ και κυρίως στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από οπλοστάσιο που βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Βάρκιζας πριν από λίγες ημέρες.
Τα όπλα που εντοπίστηκαν φέρεται να έχουν ομοιότητες με αυτά που χρησιμοποιούσε η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» αλλά και άλλες ένοπλες οργανώσεις, ενώ εξετάζεται η περίπτωση να έχουν χρησιμοποιηθεί σε δολοφονικές ενέργειες που δεν έχουν εξιχνιασθεί. Για τον εντοπισμό των όπλων τηρείται απόλυτη μυστικότητα και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ίσως πίσω από τα ευρήματα της Βάρκιζας κρύβεται κάτι «ιδιαίτερα σημαντικό».
Σε απόσταση, λοιπόν, λίγων μέτρων από απόμερη παραλία της Βάρκιζας βρέθηκαν μέσα στην θάλασσα τρία καλάσνικοφ με δώδεκα γεμιστήρες, ένα πιστόλι Μακάροφ των 9 χιλιοστών., δυο πιστόλια μπερέτα 7,65 χιλιοστών και τρία πιστόλια browning , τρείς ξιφολόγχες και περίπου 300 σφαίρες, ενώ σε κοντινό σημείο εντοπίσθηκε και μια ηλεκτρονική πλακέτα.

Το οπλοστάσιο εντοπίστηκε από ερασιτέχνη δύτη που ενημέρωσε στην συνέχεια τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής. Η υπόθεση ανατέθηκε σε πρώτη φάση στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που ανέλαβε την ανέλκυση των όπλων, την εξερεύνηση του βυθού αλλά και τη συγκέντρωση μαρτυριών σχετικά με τον εντοπισμό του «ποντισμένου» οπλοστασίου. Τα όπλα έχουν αποσταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για βαλλιστικούς ελέγχους και για άλλα τυχόν ευρήματα. Για τον εντοπισμό των όπλων ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αφού τέτοιου είδους όπλα έχουν καταγραφεί σε διάφορες έρευνες για την δράση οργανώσεων αντάρτικου πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, καλάσνικοφ , μπερέτες και browning εικονίζονταν στο οπλοστάσιο της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» φωτογραφία του οποίου δημοσιοποίησε η οργάνωση μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, στις 19 Ιουλίου 2010. Στην φωτογραφία του οπλοστασίου εικονίζονταν τρία καλάσνικοφ, ένα πιστόλι Browning, ένα πιστόλι μπερέτα,επτά πιστόλια glock, ένα υποπολυβόλο Scorpion, δύο πιστόλια Zastava ανατολικής κατασκευής διαφoρετικών τύπων, ένα πιστόλι Τοκάρεφ, ένα πιστόλι Smith Wesson Sigma και ένα περίστροφο 357 Magnum.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και στο οπλοστάσιο της «Σέχτας Επαναστατών» εικονίζονταν πάλι πολλοί γεμιστήρες και μεγάλος αριθμός σφαιρών. Αναφέρεται ακόμη ότι καλάσνικοφ και παρόμοιοι τύποι όπλων είχαν βρεθεί σε καταλύματα μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», όπου μάλιστα σε ένα από αυτά είχε εντοπισθεί και ξιφολόγχη. Επιπλέον δύο τουλάχιστον καλάσνικοφ είχαν χρησιμοποιηθεί και από τους δράστες της αιματηρής επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής στις 28 Οκτωβρίου 2009.

Οπως ανέφερε προς «Το Βήμα» ανώτατος αξιωματικός «περιμένουμε τα πορίσματα των βαλλιστικών ελέγχων για να αντιληφθούμε την προέλευση του οπλοστασίου. Από την δράση της νέας γενιάς ανταρτών πόλης μας λείπουν δύο ή τρία οπλοστάσια με τέτοιου είδους όπλα, που δεν έχουν εντοπισθεί. Κάποιοι ίσως τα πέταξαν στην θάλασσα για να τα εξαφανίσουν και να εξαϋλώσουν οποιοδήποτε εκμεταλλεύσιμο ίχνος πάνω τους. Ισως κάποιοι φοβήθηκαν μία έρευνα μας. Θυμίζουμε ότι υπήρχαν μαρτυρίες ότι οι δράστες της δολοφονίας του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη, τον Δεκέμβριο του 2004, στην Κηφισιά είχαν πετάξει τα όπλα τους στην θάλασσα. Ομως τα όπλα που βρέθηκαν στην Βάρκιζα δεν φαίνεται τόσο πολύ διαβρωμένα από την θάλασσα και φαίνεται να έχουν ριχθεί εκεί σχετικά πρόσφατα. Βεβαίως θα εξετάσουμε σοβαρά και την περίπτωση να πρόκειται για όπλα που έχουν χρησιμοποιήσει συμμορίες Ελλήνων κι αλλοδαπών κακοποιών».