Σχεδόν την αναμενόμενη ποινή δέχτηκε ο Παναθηναϊκός για τα επεισόδια του ΟΑΚΑ, από την πειθαρχική επιτροπής της Σούπερ Λιγκ, η οποία ανακοίνωσε την απόφαση της λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Οι «πράσινοι», λοιπόν, έχασαν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στα «χαρτιά» με 3-0, τιμωρήθηκαν με αφαίρεση τριών βαθμών από την τρέχουσα βαθμολογία και -2 από το επόμενο πρωτάθλημα, καθώς και τέσσερα ματς κεκλεισμένων θυρών από την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, ενώ εκεί που οι περισσότεροι έπεσαν… έξω στις προβλέψεις τους ήταν το πρόστιμο που αντί για τις πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 150-180 χιλιάδες ευρώ, τελικά επιβλήθηκε 252.500 ευρώ!

Αναλυτικά η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λιγκ:

Α) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 18/3/2012 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και της συνημμένης και συγκοινοποιούμενης υπ΄αριθμ. πρωτ. 9934/2012 πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη 22-3-2012 και ώρα 13:00 και συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία»: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της:

«Η εγκαλουμένη ΠΑΕ ηττήθηκε με τέρματα 0-3, τιμωρεί αυτήν με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Επίσης, επιβάλλει ποινή διεξαγωγής τεσσάρων (4) αγώνων χωρίς θεατές και συνολική χρηματική ποινή διακοσίων πενήντα δύο χιλιάδων πεντακοσίων (252.500,00) ευρώ».

Η Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής έκρινε πως ο αγώνας διεκόπη με υπαιτιότητα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και για τον λόγο αυτό την τιμώρησε με το άρθρο 21 του ΚΑΠ που προέβλεπε αφαίρεση βαθμούς.