Δυνάμεις του επίλεκτου σώματος της γαλλικής αστυνομίας (Raid) πραγματοποίησαν έφοδο στο διαμέρισμα όπου από τα ξημερώματα της Τετάρτης είχε οχυρωθεί ο 23χρονος Μοχάμεντ Μεράχ, ύποπτος για τους θανάτους επτά ανθρώπων στην Τουλούζη – τριών στρατιωτών καθώς και τριών παιδιών και ενός ραβίνου σε εβραϊκό σχολείο.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο Μοχαμέντ Μεράχ είναι νεκρός. Την πληροφορία για τον θάνατό του μετέδωσαν γαλλικά μέσα ενημέρωσης και την επιβεβαίωσε η γαλλική κυβέρνηση.

Της εφόδου ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με τον δράστη, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί. Ο ένας από αυτούς είναι σοβαρά τραυματισμένος. Παράλληλα, εκρήξεις ακούστηκαν από το διαμέρισμα, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων προκειμένου να ακινητοποιήσει τον δράστη.

Παράλληλα, εκρήξεις ακούστηκαν από το διαμέρισμα, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να ακινητοποιήσει τον δράστη.

Έξω από το διαμέρισμα είχαν ακουστεί και νωρίτερα τουλάχιστον τρεις εκρήξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο και πληροφορίες αναφέρουν ότι τραυματιοφορείς εισήλθαν στο κτίριο. Πυροσβέστες έχουν προσεγγίσει το κτίριο.

Η Raid, ανέφερε πηγή, προχωρούσε «βήμα-βήμα» φοβούμενη μήπως το διαμέρισμα είναι παγιδευμένο.

Νωρίτερα, ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για έφοδο και ανέφερε απλά ότι υπάρχει κάποια «κινητικότητα» στο σημείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Κλοντ Γκεάν, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι δεν είναι βέβαιος ότι ο οχυρωμένος στο σπίτι του στην Τουλούζη, Μοχάμεντ Μεράχ, είναι ακόμη ζωντανός, καθώς η αστυνομία δεν είχε επαφή μαζί του στη διάρκεια της νύχτας.

Ο Ζαν-Κλοντ Γκεάν είχε δηλώσει επίσης στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ότι δεν έχει υπάρξει επικοινωνία του υπόπτου με την αστυνομία από το βράδυ της Τετάρτης στις 22:30.

Μάλιστα, τότε ακούστηκαν από το διαμέρισμα δύο πυροβολισμοί και οι Αρχές εξέφρασαν φόβους ότι ίσως ο άνδρας αυτοκτόνησε.

Ο Μ.Μεράχ είχε πει σε αστυνομικούς ότι θέλει να πεθάνει «με τα όπλα στα χέρια».