Δεν έγιναν σήμερα Τετάρτη, όπως αναμενόταν, οι εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου για τέταρτη φορά είχε προγραμματιστεί μετά από προηγούμενες αναβολές η διαδικασία για τη συγκρότηση των νέων Συμβουλίων Διοίκησης.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης φοιτητές, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, όπου είχε προγραμματιστεί να γίνει η διαδικασία, προχωρώντας σε κατάληψη.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του πανεπιστημίου, στο Πάντειο είχαν έρθει μέλη και άλλων ιδρυμάτων της χώρας προκειμένου να εμποδίσουν την διενέργεια των εκλογών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές της. Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν παραιτηθεί τα μέλη των αντίστοιχων επιτροπών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα πανεπιστήμια Κρήτης και Πατρών.

Πάντως, η Σύγκλητος του Παντείου εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Προσκλήθηκε η οργανωτική επιτροπή για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του πρώτου συμβουλίου του ιδρύματος, η οποία και γνωστοποίησε τη διαπίστωσή της ότι για αντικειμενικούς λόγους, σήμερα δεν μπορούν να διεξαχθούν οι προγραμματισμένες εκλογές, για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Παντείου Πανεπιστημίου. Η οργανωτική επιτροπή επιφυλάχθηκε να διατυπώσει την οριστική της απόφαση σε συνεδρίασή της, μετά τη συνεδρίαση της συγκλήτου. Η Σύγκλητος συμφώνησε ομόφωνα με τη διαπίστωση της οργανωτικής επιτροπής και ζήτησε την άμεση κοινοποίηση της απόφασής της οργανωτικής επιτροπής».