20 και πλέον χρόνια η Ελλάδα στερείται σωστής, ορθολογικής και ουσιώδους μεταναστευτικής πολιτικής με συνέπεια σήμερα να ζούμε τις τραγικές καταστάσεις που βλέπουμε καθημερινά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας αλλά και την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να θέλει να μεταφέρει το πρόβλημα στην επαρχία με μεγάλους κινδύνους για τη συνοχή και την επιβίωση τοπικών κοινωνιών που ήδη υποφέρουν από την κρίση και την αστυφιλία.

Αυτό που προσπαθεί να πράξει η ηγεσία του Υπουργείου είναι παράλογη και σε πολλές περιπτώσεις παρανοϊκή. Το να μεταφέρεις αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν να βρούνε μια καλύτερη τύχη στη χώρα μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να τους φυλακίζεις χωρίς να έχουν κάνει καμία αξιόποινη πράξη είναι κάτι το τραγικό. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να οδηγηθούν στην πατρίδα τους με τη μέθοδο της απέλασης και να σταματήσει η ομηρία τους στη χώρα μας που πλέον δεν μπορεί να θρέψει ούτε τους ίδιους της τους πολίτες.

Τα μικροπολιτικά παιγνίδια του κάθε Υπουργού και της κάθε κυβέρνησης πρέπει να σταματήσουν και η ταλαιπωρία των παράνομων μεταναστών πρέπει να λάβει τέλος. Ας σταματήσουμε να το παίζουμε τα καλά παιδιά στην Ευρώπη και να κρατάμε αιχμάλωτους ανθρώπους που δεν έχουν στον Ήλιο μοίρα. Οι δικαιολογίες ότι δεν μπορούν να εντοπίσουν τη χώρα προέλευσης μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν. Εάν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα θέτεις το ζήτημα στους αρμόδιους παγκόσμιους φορείς και ας λύσουν αυτοί το ζήτημα. Μήπως όμως κρύβονται συμφέροντα που παίζονται στις πλάτες των συνανθρώπων μας;

Η λύση ως προς το πρόβλημα είναι η άμεση απέλαση των ανθρώπων αυτών και έπειτα η υποδοχή μεταναστών με αντικειμενικά και αυστηρά κριτήρια και βεβαίως αν η χώρα έχει ανάγκη εργατικό δυναμικό. Αυτή η κατάσταση πρέπει να λάβει τέλος με τους ανθρώπους αυτούς να επιστρέψουν με αξιοπρέπεια στη χώρα τους και το κράτος να σοβαρευτεί και να σεβαστεί τις ζωές των πολιτών του.