Με την συζήτηση και την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 6 το απόγευμα της Τρίτης, ολοκληρώνεται η διαδικασία κύρωσης της νέας δανειακής σύμβασης.

«Όχι» στη σύμβαση λέει το ΚΚΕ, που προχωρά σε συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 στην πλατεία Συντάγματος, με ομιλήτρια τη γενική γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, ενώ στις 19:00 θα ξεκινήσει η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου).

Σε ανακοίνωση του, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ καλεί στις συγκεντρώσεις τον λαό να υψώσει «φωνή αντίθεσης και καταδίκης σε μια συμφωνία που υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια».

«Γυρνάνε στο μεσαίωνα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για τα κέρδη του κεφαλαίου, για τη σωτηρία των μηχανισμών της λειτουργίας του»
αναφέρεται.

«Φορτώνουν στο λαό απίστευτα βάσανα και φτώχεια, καταδικάζουν τα παιδιά των εργαζομένων στην ανεργία ή να δουλεύουν με 400 ευρώ»
προσθέτει η ανακοίνωση.

«Κλείστε τα αυτιά σας στους διάφορους ‘σωτήρες’ που δήθεν τώρα θυμήθηκαν το λαό, όταν επί χρόνια εφάρμοζαν την πολιτική που τον τσακίζει. Κλείστε τα αυτιά σε όσους πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και ταυτόχρονα υπόσχονται στο λαό λύσεις σε όφελός του. Ακούστε προσεκτικά τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση» προσθέτει η ανακοίνωση.

Τη Δευτέρα η δανειακή σύμβαση εγκρίθηκε από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης υπογράμμισε ότι με την επιτυχή ολοκλήρωση του σημαντικότερου και μεγαλύτερου μέρους του PSI και το 30ετές προφίλ αποπληρωμής του χρέους που θα έχουν τα νέα ομόλογα, για πρώτη φορά δημιουργούνται θετικές προοπτικές για τη χώρα ώστε να επιστρέψει σε σταθερά τροχιά ανάπτυξης.

«Ενόψει των εκλογών πρέπει να μιλάμε και να απευθυνόμαστε στους πολίτες με ειλικρίνεια. Κανένας δεν ισχυρίστηκε ότι τα προβλήματα της χώρας λύθηκαν, αυτό που λέμε είναι ότι για πρώτη φορά δημιουργούνται θετικές προοπτικές» είπε.

«Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, ούτε ιστορικό προηγούμενο» συνέχισε ο Φ.Σαχινίδης, λέγοντας πως «στο χέρι μας είναι να περάσουμε σε φάση ανάπτυξης. Το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε είναι να εμπεδωθεί κλίμα σταθερότητας. Η έλλειψη ρευστότητας απειλεί με στραγγαλισμό τις επιχειρήσεις».