Εντονες ζυμώσεις και κινητικότητα καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στο ευρύτερο στρατόπεδο της δεξιάς και κεντροδεξιάς με μετακινήσεις εκατέρωθεν. Από τη μια πλευρά αναμένονται, εκτός απρόοπτου νέες επιστροφές στη Ν.Δ. διαγραμμένων βουλευτών και από την άλλη ανακοινώνονται προσχωρήσεις σε ΛΑΟΣ και «Ανεξάρτητους Έλληνες».
Στη Ν.Δ., έγιναν αρκετές επαφές με διαγραφέντες που δεν είχαν ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους, με πιο χαρακτηριστικές τις συναντήσεις που είχε χθες ο γραμματέας της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κ. Τασούλας με τον κ. Μ. Τζίμα (Δράμας) και του γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρ. Λυκουρέντζου με τον κ. Γ. Βλάχο (Αττικής).
Σε αυτό το κλίμα, άλλοι δυο διαγραμμένοι, η κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ (Α΄ Αθηνών) και Κ. Γκιουλέκας (Α΄ Θεσσαλονίκης) και Κ. Παπασιώζος (Αρτας), εμφανίζονται με δηλώσεις υποστηρικτικές για τη Ν.Δ. και υπεραμύνονται της ανάγκης να βοηθηθεί ο κ. Σαμαράς στην προσπάθειά του για εκλογική νίκη και αυτοδυναμία.

Μεγαλώνει η ομάδα των «Ανεξάρτητων»
Αυξάνονται σταδιακά οι διαγραμμένοι βουλευτές της Ν.Δ. που προσχωρούν στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», κόμμα που ίδρυσε ο κ. Π. Καμμένος.
Σήμερα το μεσημέρι ανακοίνωσε ότι συστρατεύεται με τον κ. Καμμένο και η βουλευτής Δωδεκανήσου κυρία Μίκα Ιατρίδη και αναμένεται να ακολουθήσει και επίσημα ο κ. Π. Μελάς που θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Πειραιά.

Είχαν προηγηθεί η κυρία Έλενα Κουντουρά που ήταν η πρώτη που προσχώρησε και με δεύτερο τον κ. Δ. Σταμάτη (Αιτωλοακαρνανίας), ενώ χθες εντάχθηκαν και επίσημα στο κόμμα οι κκ. Χρ. Ζώης (με σκληρή δήλωσή του από τη Λάρισα κατά του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά) και Κ. Μαρκόπουλος («Ή κρατάς τις απόψεις σου και αλλάζει κόμμα ή κρατάς το κόμμα και αλλάζεις απόψεις. Εγώ προτίμησα το πρώτο» είπε στη Χαλκίδα).

Ήδη, ο κ. Σπ. Γαληνός (Λέσβου) υποστηρίζει τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και προσχώρησε την Τρίτη με ανοιχτή επιστολή, ενώ προ ημερών είπε ότι δημιουργείται ένας υπερκομματικός σχηματισμός που θα αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες και μίλησε υπέρ του κ. Καμμένου, λέγοντας (ΕΡΑ Αιγαίου), ότι «έριξε το σπόρο για να δημιουργηθεί αυτό το νέο κόμμα».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος, σχετικά με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν ότι συζητά με τον Γ. Δημαρά (πρόεδρο του κόμματος «Αρμα Πολιτών») είπε: «Συνομιλούμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε συμφωνήσει».

Συμμαχία στον Πειραιά Καρατζαφέρη-Μαντούβαλου
Τις δικές του κινήσεις στην σκακιέρα της δεξιάς κάνει και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης που συμφώνησε να ενταχθεί στο κόμμα του, ο κ. Π. Μαντούβαλος.

Ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με τον κ. Καρατζαφέρη και θα είναι υποψήφιος στην Α΄Πειραιά, όπου έχει τη δύναμή του (κυρίως από τους Μανιάτες της περιοχής) και εξελέγη αρκετές φορές με τη Ν.Δ.

Π. Ψωμιάδης: Αυτοδυναμία μόνο με ενωμένη κεντροδεξιά

Στην πολυδιάσπαση της κεντροδεξιάς αναφέρεται με επιστολή του στον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Π. Ψωμιάδης και του ζητά να ενώσει την παράταξη, ενώ του επισημαίνει τα πολλά κοινωνικά προβλήματα (φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες, πλήρης κατάρρευση του κοινωνικού κράτους) που «δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τα χαμόγελα και την ευφορία για την επιτυχή ολοκλήρωση του PSI».
Ο κ. Ψωμιάδης, αφού σημειώνει ότι η αυτοδυναμία είναι προϋπόθεση για την αλλαγή πολιτικής την επόμενη ημέρα, υπογραμμίζει πως για να επιτευχθεί, ένας δρόμος υπάρχει: «προσκλητήριο νίκης από εσάς, τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της κεντροδεξιάς, για μια μεγάλη, ενωμένη, λαϊκή, πατριωτική κεντροδεξιά παράταξη».