«Θα μείνω απλά άγαμος». Με τη φράση αυτή ο ακαδημαϊκός κ. Β. Μαρκεζίνης διέψευσε κατηγορηματικά, όπως είχε προαναγγείλει σχετικά το Βήμα της Κυριακής, οποιαδήποτε εμπλοκή του στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Ο κ. Μαρκεζίνης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο, σε μια κατάμεστη αίθουσα απο φίλους, αναγνώστες των βιβλιών του και ανθρώπους που γοητευονται απο τις απόψεις του, έβαλε τέλος στα διάφορα σενάρια για ανάμειξή του στην πολιτική.

Μάλιστα ο κ. Μαρκεζίνης έκανε ευθεία αναφορά και σε όσα γράφηκαν περί συνάντησής του και συμφωνίας με τον κ. Π. Καμμένο, λέγοντας πως αυτό δεν ισχύει και εξέφρασε την άποψη να σταματήσουν τα σενάρια. «Δεν είμαι και δεν θέλω να γίνω πολιτικός. Θέλω να έχω την ελευθερία της σκέψης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ακαδημαϊκός μίλησε για πρωτοφανή κρίση στην Ελλάδα και χαρακτήρισε λανθασμένη την επιθετική κατά της Αριστεράς, αν και δεν παράλειψε να μιλήσει για τα λάθη της ειδικά με τις απόψεις σε εθνικά θέματα. «Είμαστε όλοι Έλληνες. Υπάρχει οριζόντια τιμωρία των Ελλήνων πολιτών. Πως αύριο θα κυβερνήσουν; Πως θα γίνει αυτό με νέα και χειρότερα μέτρα ante port as; Πως θα κυβερνήσεις όταν έχεις χαρακτηρίσει το 35-40% αριστεριστές και εξτρεμιστές;» τόνισε ο κ. Μαρκεζίνης και συμπλήρωσε: «Αυτά είναι λάθη της αστικής τάξης. Εγώ τα λέω αυτά. Εγώ είμαι αυτός, ένας αστός. Δεν είμαι κουκουλοφόρος. Δεν έχω την τιμή να ανήκω στη λίστα του κ. Χριστοφοράκου που είναι γνωστή. Αν άνηκα θα ήμουν εκβιάσιμος».