Χώρος «φιλοξενίας αλλοδαπών» στην Κοζάνη

Τη δημιουργία του πρώτου χώρου συγκέντρωσης μεταναστών χωρίς χαρτιά στη χώρα αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας

Τη δημιουργία του πρώτου χώρου συγκέντρωσης μεταναστών χωρίς χαρτιά στη χώρα αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε πως θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα δίνεται το «πράσινο φως» για την δημιουργία του πρώτου «στρατοπέδου φιλοξενίας αλλοδαπών» στην Ελλάδα. Θα στεγάζεται στην περιοχή της Κοζάνης, σε παλαιές εγκαταστάσεις που έχει παραχωρήσει ο Στρατός και θα έχει δυνατότητα να στεγάσει 1.000 άτομα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ευθύνη της περιμετρικής φύλαξης του χώρου θα έχει η Ελληνική Αστυνομία, όμως η αντίστοιχη αρμοδιότητα για το εσωτερικό του στρατοπέδου θα δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία (security).

Στην ίδια συνεδρίαση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με αφορμή τα επεισόδια του Ολυμπιακού Σταδίου, υπερασπίστηκε το έργο της ΕΛ.ΑΣ, λέγοντας ότι η Αστυνομία έκανε ό,τι μπορούσε, ενώ αναφέρθηκε σε «εγκάθετους που δρούσαν από το χώρο της εξέδρας των επισήμων». Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος είπε ότι τα περιστατικά αυτά είναι το κρίσιμο κρας τεστ, το οποίο θα αποτελέσει επί της ουσίας την «πρεμιέρα» εφαρμογής του νέου νόμου για την βία στα γήπεδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk