• Αναζήτηση
 • Επίθεση με μολότοφ στην πρεσβεία της ΠΓΔΜ στην Πρίστινα

  Βόμβα μολότοφ πέταξαν το βράδυ της Παρασκευής άγνωστοι στην πρεσβεία της πΓΔΜ στην Πρίστινα, από την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις άγνωστοι, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, πέταξαν τη βόμβα μολότοφ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Από τη ρίψη της βόμβας προκλήθηκε φωτιά που σβήστηκε άμεσα, ύστερα από σχετική επέμβαση. Το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ καταδίκασε έντονα την επίθεση στην πρεσβεία της χώρας στο Κόσοβο.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Βόμβα μολότοφ πέταξαν το βράδυ της Παρασκευής άγνωστοι στην πρεσβεία της πΓΔΜ στην Πρίστινα, από την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις άγνωστοι, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, πέταξαν τη βόμβα μολότοφ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Από τη ρίψη της βόμβας προκλήθηκε φωτιά που σβήστηκε άμεσα, ύστερα από σχετική επέμβαση. Το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ καταδίκασε έντονα την επίθεση στην πρεσβεία της χώρας στο Κόσοβο.

  «Δεδομένου ότι αυτό είναι ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό, το ΥΠΕΞ αναμένει από τις αρχές του Κοσόβου να το καταδικάσουν ρητά και κατηγορηματικά και να προχωρήσουν στον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών και στην απόδοση ευθυνών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της πΓΔΜ.

  Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση στην πρεσβεία της πΓΔΜ στην Πρίστινα, το τελευταίο διάστημα. Την περασμένη εβδομάδα  άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο χώρο της πρεσβείας προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

  Εικάζεται ότι οι επιθέσεις αυτές έγιναν ως αντίδραση για τη δολοφονία δύο νεαρών Αλβανών από σλαβομακεδόνα αστυνομικό, πριν από περίπου 20 ημέρες, στην πόλη Γκόστιβαρ της πΓΔΜ, γεγονός που πυροδότησε διεθνοτική ένταση στην πΓΔΜ και πολλά μικροεπεισόδια μεταξύ νεαρών, κυρίως Σλαβομακεδόνων και Αλβανών.

  Μικρές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν τις περασμένες ημέρες και στην Αλβανία. Μάλιστα στην πόλη Μπουρέλι της Αλβανίας διαδηλωτές έκαψαν σημαία της πΓΔΜ.

  Οι υπουργοί Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι και της Αλβανίας Έντμοντ Χατζηνάστο, κατά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στα Σκόπια καταδίκασαν οποιαδήποτε επεισόδια βλάπτουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Χρυσές διαδρομές στη Βηρυτό Οι ολόχρυσες, κεντημένες με περίτεχνα αστέρια κορδέλες στροβιλίζονται γύρω από το private jet. Το μεγάλο σιδερένιο πουλί με τις... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk