Δεν θα έπρεπε να χρειάζονται οι προτροπές του επικεφαλής της ομάδας δράσης κ. Ράιχενμπαχ για να αναληφθεί μια συστηματική δράση για την καταπολέμηση της εγχώριας αλλά και της διεθνούς φοροδιαφυγής των ελλήνων πολιτών. Ακούμε εδώ και χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις ότι πρώτος στόχος είναι η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, αλλά αποτέλεσμα δεν βλέπουμε. Παρά τα κάποια θετικά βήματα που έγιναν τους τελευταίους μήνες, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ουσιαστικά στα σπάργανα. Παρά τις όποιες αντιρρήσεις λοιπόν των συνδικαλιστών, η τεχνική βοήθεια που θα προσφέρει η πολυεθνική δύναμη των εμπειρογνωμόνων, δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενη.

Από την ώρα που οι πάντες αναγνωρίζουν ότι η φοροδιαφυγή είναι μια τεράστια πληγή, που την πληρώνουν, θέλοντας και μη, όλοι οι συνεπείς πολίτες, δεν έχουμε την παραμικρή πολυτέλεια να αρνηθούμε τη βοήθεια των ξένων ειδικών που θα παρακολουθούν και θα ελέγχουν την πορεία των εσόδων, αλλά και θα προτείνουν διορθωτικές παρεμβάσεις όπου χρειάζονται.

Πέρα από τις κραυγές και τα συνθήματα, πατριωτισμός σήμερα είναι η ανόρθωση και η εξυγίανση του κράτους με τη συμβολή και τη βοήθεια όσων είναι σε θέση να προσφέρουν. Η επιτυχία της ομάδας Ράιχενμπαχ όχι μόνο δεν οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση της χώρας από τους δανειστές μας, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, αλλά αντιθέτως συμβάλλει στην ανεξαρτησία μας αλλά και στο να επικρατήσει επιτέλους ένα καθεστώς ισονομίας στη χώρα. Αρα οι μόνοι που «δικαιούνται» να έχουν αντιρρήσεις είναι οι φοροφυγάδες που θα βρεθούν στο στόχαστρο τους.