Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα , τη Θεσσαλονίκη και σε όλες της μεγάλες πόλεις της χώρας οργανώνει το ΚΚΕ, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, ημέρα που συζητείται στη Βουλή η δανειακή σύμβαση.

Με σύνθημα «Όχι στη δανειακή σύμβαση- Δεν θα ζήσουμε με αλυσίδες» , το ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους να λάβουν μέρους στα συλλαλητήρια για να «υψώσουμε φωνή αντίθεσης και καταδίκης σε μια συμφωνία που υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια».

Η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα της Τρίτης στο Σύνταγμα ενώ στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο ΄Αγαλμα Βενιζέλου.

«Ελάτε να ακούσετε τη φωνή του ΚΚΕ, την πρότασή του για το πώς θα βγούμε από τη σημερινή τραγική κατάσταση. Κλείστε τ’ αυτιά σας στους διάφορους «σωτήρες» που δήθεν τώρα θυμήθηκαν το λαό, όταν επί χρόνια εφάρμοζαν την πολιτική που τον τσακίζει. Κλείστε τ’ αυτιά σε όσους πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και ταυτόχρονα υπόσχονται στο λαό λύσεις σε όφελός του. Ακούστε προσεκτικά τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του.

Και καταλήγει: « Εμπρός τώρα με το ΚΚΕ! Στους καθημερινούς αγώνες και στις εκλογές. Να παρεμποδίσουμε την καταστροφή του λαού, με οδηγό και προοπτική την ανατροπή της εξουσίας – δικτατορίας των μονοπωλίων. Λαός κυρίαρχος είναι ο λαός κάτοχος του πλούτου που παράγει. Έξω από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με λαϊκή εξουσία».