Βολές κατά των στελεχών του ΠαΣοΚ και της ΝΔ τα οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, τηρούν σιγή ιχθύος για τις απώλειες που υπέστησαν οι ιδιώτες μικρο-επενδυτές από την διαδικασία του PSI, εξαπέλυσε στην Βουλή η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Οπως είπε «δεν μπορούμε να προδώσουμε τους ανθρώπους που μας εμπιστεύθηκαν και αγόρασαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εμπαιγμό των μικροομολογιούχων». Το θέμα της αναπλήρωσης των απωλειών, τόνισε η κυρία Μπακογιάννη, είναι θέμα του ελληνικού κράτους και της χώρας.

«Ολοι ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, αλλά και όλοι ξέρουμε ποιες είναι οι αποφάσεις του Eurogroup, τις οποίες κανείς δεν μπορεί να προσπερνά», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, ο οποίος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, σημειώνοντας ότι οι δημόσιες αναφορές στο θέμα δεν βοηθούν, όταν υπάρχει ακόμα ένα κομμάτι του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, το οποίο είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρέμβαση υπέρ των μικρο-ομολογιούχων έκαναν κατά την διάρκεια της συζήτησης, ενισχύοντας τα επιχειρήματα που ακούστηκαν, οι προεδρεύοντες κκ. Γρ. Νιώτης και Β. Πολύδωρας.