Εναν ασυνήθιστο λόγο προέβαλε ο διάσημος γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ για την επιλογή του να υποδυθεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν σε κινηματογραφική ταινία που θα ασχολείται κυρίως με το πασίγνωστο ροζ «σκάνδαλο με την καμαριέρα» στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης. «Θα υποδυθώ τον Στρος-Καν γιατί δεν τον συμπαθώ…» δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε γαλλόφωνο ελβετικό κανάλι. Και εξήγησε: «Δεν τον συμπαθώ γιατί τον βρίσκω επηρμένο, αλαζονικό, ό,τι πρέπει για ένα ρόλο. Μοιάζει λίγο με όλους τους Γάλλους, λίγο επηρμένος, ναι. Εξάλλου δεν πολυσυμπαθώ τους Γάλλοιυς, ιδίως όσους είναι σαν κι αυτόν».

Την ταινία για τον πρώην διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που είδε την πολιτική του καριέρα – και την προοπτική να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας – να καταστρέφεται μέσα σε μια νύχτα, όταν επιτέθηκε σεξουαλικά σε καμαριέρα του πολυτελούς νεοϋορκέζικου ξενοδοχείου, ετοιμάζει ο αμερικανός σκηνοθέτης Αμπέλ Φεράρα. Στόχος του είναι, όπως είπε ο ίδιος, «να γυρίσω μία ταινία για τους πλούσιους και ισχυρούς».

Στόχος του Ντεπαρντιέ πάντως, δεν είναι τόσο να παρουσιάσει τον DSK ως «ανήθικο», αλλά ως άνθρωπο διαποτισμένο από μία νοοτροπία ύβρεως, ως άνθρωπο που αισθάνεται άτρωτος και ικανός για όλα.

«Δεν τον συμπαθώ γιατί είναι αυτό που είναι, όταν περπατάει, όταν έχει το χέρι στην τσέπη του. Ολοι μπορεί να σκεφτόμαστε βρώμικα πράγματα στο μυαλό μας, αλλά… Επιπλέον είναι πασίγνωστο ότι τέτοιοι είναι οι άνθρωποι που κατέχουν τόσο τεράστιες εξουσίες, όπως το χρήμα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο Λακάν θα τους έδινε ερωμένες για να τους μαστιγώσει, να τους κλονίσει. Και θα κλονίζονταν», κατέληξε ο Ντεπαρντιέ.

Δηλωμένος δεξιός, ο γάλλος ηθοποιός εξέφρασε πάλι προ ημερών την πολιτική του τοποθέτηση. Παρέστη σε ομιλία του νυν προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και όχι μόνον τον χειροκρότησε, αλλά, σε σύντομο χαιρετισμό του, δήλωσε: «Από τη στιγμή που ο φίλος Νικολά Σαρκοζί, μαζί με την Κάρλα Μπρούνι, ανέβηκε στην εξουσία, δεν ακούω παρά άσχημα λόγια για αυτόν τον άνθρωπο που δεν κάνει παρά μόνον το καλό…»