Η Τσέλσι αναγεννήθηκε από τις στάχτες της ήττας της με 1-3 στη Νάπολι από την ιταλική ομάδα και στη ρεβάνς πήρε την πρόκριση επικρατώντας 4-1 στην παράταση. Και πώς το κατάφεραν οι Μπλε του Λονδίνου; Χάρη στην παλιά φρουρά, αυτήν που είχε παραγκωνιστεί υπό τον πρώην τεχνικό της ομάδας τον Πορτογάλο κ. Αντρέ Βίλας – Μπόας
Οι Φρανκ Λάμπαρντ, Τζον Τέρι και Ντιντιέ Ντρογκμπά, που είχαν χαρακτηριστεί ως πηγή των εσωτερικών προβλημάτων της Τσέλσι, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, έδειξαν χαρακτήρα, πάθος και μέταλλο νικητή ανατρέποντας το εις βάρος τους αποτέλεσμα του πρώτου ματς. Ιδιαίτερα ο Ντρογκμπά που άνοιξε το σκορ έμοιαζε βγαλμένος από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά χρόνια του, καθώς και στα 120 λεπτά έτρεχε ασταμάτητα και ήταν ανίκητος από την σκληρή ιταλική άμυνα.

Ο Τέρι που επέστρεψε από τραυματισμό και δεν είναι 100% έτοιμος έμοιαζε με απροσπέλαστο βράχο στην άμυνα, ενώ με δική του κεφαλιά έγινε το 2-0. Τη στιγμή που ο Ινλέρ μείωσε (2-1) προσωρινά για τη Νάπολι, τα ηνία ανέλαβε ο Λάμπαρντ, ο οποίος με παγωμένο αίμα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα (3-1). Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε στην παράταση ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, ενώ νωρίτερα ο Φερνάντο Τόρες είχε χάσει σε κενή εστία τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα.

«Είναι τεράστια πρόκριση» είπε ο Λάμπαρντ. «Ηταν σημαντικό, όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα, να δείχναμε ομαδικό πνεύμα και ακόρεστη δίψα για πρόκριση. Ημασταν σε δύσκολη θέση σε μια δύσκολη αγωνιστική περίοδο, ωστόσο μια τέτοια εμφάνιση μπορεί να αλλάξει τα πράγματα για την ομάδα» πρόσθεσε ο έμπειρος μέσος.

Η Τσέλσι που είναι στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ ευελπιστεί να επανέλθει στην πρώτη τετράδα και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο ερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ παράλληλα κυνηγάει το άπιαστο μέχρι τώρα όνειρο του ρώσου ιδιοκτήτη της κ. Ρομάν Αμπράμοβιτς για την κατάκτηση του σημαντικότερου ποδοσφαιρικού τροπαίου στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο 50χρονος τεχνικός της Νάπολι κ. Βάλτερ Ματσάρι σημείωσε ότι «πληρώσαμε την απειρία μας στον θεσμό, κάναμε λάθη στα στημένα και εκεί χάθηκε η πρόκριση. Θα πρέπει να διδαχτούμε από αυτόν τον αποκλεισμό».

Στο δεύτερο ματς της τελευταίας ημέρας των επαναληπτικών αγώνων της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 4-1 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, υποχρεώνοντας τη ρωσική ομάδα στην πρώτη ήττα της επί ισπανικού εδάφους (είχε κερδίσει το 1992 την Μπαρτσελόνα και το 2010 τη Σεβίλλη). Από την αναμέτρηση πάντως η «Βασίλισσα» χάνει τον Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει από το πρώτο ματς των προημιτελικών.

«Αυτό είναι πλήγμα για μας, καθώς ο Τσάμπι έχει καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας» παραδέχτηκε ο τεχνικός διευθυντής της Ρεάλ κ. Εμίλιο Μπουντραγκένιο, ενώ ο τεχνικός της «Βασίλισσας» κ. Ζοζέ Μουρίνιο υπενθύμισε ότι υπάρχουν οι Εστεμπάν Γκρανέρο, Λασανά Ντιαρά και Νούρι Σαχίν που αγωνίζονται στην ίδια θέση.

Η κλήρωση των προημιτελικών και των ημιτελικών της διοργάνωσης θα γίνει την Παρασκευή (16/3) στη Νυόν της Ελβετίας χωρίς κανέναν περιορισμό. Οι οκτώ ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα είναι:

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Μίλαν (Ιταλία), Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), Τσέλσι (Αγγλία) και ΑΠΟΕΛ (Κύπρος).

Οι πρώτοι προημιτελικοί αγώνες θα διεξαχθούν στις 27-28 Μαρτίου και οι επαναληπτικοί μια εβδομάδα αργότερα (3-4 Απριλίου), οι ημιτελικοί στις 17-18 Απριλίου και 24-25 Απριλίου, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 19 Μαΐου στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου.