Οι δύο διαδοχικές ήττες του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ (0-2) και την ΑΕΚ (2-0) και το βαθμολογικό προβάδισμα των τεσσάρων βαθμών που απέκτησε ο Ολυμπιακός στην κούρσα για τον τίτλο, φέρνει τους Πράσινους να προετοιμάζονται για το κυριακάτικο ντέρμπι με τους Ερυθρόλευκους στο ΟΑΚΑ με την πλάτη στον τοίχο.

Οι Πράσινοι στοχεύουν μόνο στη νίκη (και στη μείωση της βαθμολογικής διαφοράς στο -1) προκειμένου να παραμείνουν στη διεκδίκηση του τίτλου, διότι σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, θα ελπίζουν πλέον μόνο σε ένα (ποδοσφαιρικό) θαύμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι κάκιστες εμφανίσεις που πραγματοποίησε το Τριφύλλι στα δύο ντέρμπι που προηγήθηκαν με τους Δικεφάλους, σε συνδυασμό με το γενικότερο ντεφορμάρισμα σημαντικών παικτών της ομάδας όπως είναι ο Κώστας Κατσουράνης, ο Κουίνσι, ο Ζέκα και τον τραυματισμό του υπερπολύτιμου πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Σεμπάστιαν Λέτο, προβληματίζουν ιδιαίτερα τον τεχνικό των Πρασίνων κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος αναζητεί την καλύτερη δυνατή λύση προκειμένου το Τριφύλλι να παρουσιαστεί καλύτερο και πιο αποτελεσματικό.

Ο 65χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού εξετάζει το ενδεχόμενο να διαφοροποιήσει το σύστημα της ομάδας του μετατρέποντας το 4-2-3-1 (ή 4-4-1-1) που παίζει σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, σε 4-3-3 και ενισχυμένο κέντρο. Στα δύο ματς που προηγήθηκαν ο κόουτς Φερέιρα εντόπισε το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας στον κεντρικό άξονα και στην έλλειψη τρεξιμάτων και αλληλοκάλυψης, αδυναμία που θέλει να καλύψει με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των τριών κεντρικών χαφ Σιμάο, Βιτόλο και Κατσουράνη.

Εξίσου σημαντικό πρόβλημα ωστόσο δημιουργεί και η απουσία του Λέτο. Ο ισπανός σέντερ φορ Τοτσέ που αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων, δεν βοηθά σε επίπεδο πρέσινγκ, μαχητικότητας, ταχύτητας και κίνησης στον χώρο (όπως και ο έτερος κλασικός φορ Πετρόπουλος), κάτι που αναγκάζει τον πολύπειρο προπονητή να αναζητήσει τη λύση (ανάγκης) για την κορυφή της επίθεσης σε έναν εκ των Χριστοδουλόπουλου, Κλέιτον ή Κουίνσι

Επίσκεψη Γόντικα με οικονομικό «ντοπάρισμα»

Δεδομένου ότι η ψυχολογία της ομάδας βρίσκεται στο ναδίρ παραμονές ενός τόσο κρίσιμου αγώνα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Γόντικας το πρωί της Πέμπτης πήγε στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας και προσπάθησε να «ντοπάρει» τους Πράσινους ανακοινώνοντας ότι με τα χρήματα (2,7 εκατ. ευρώ) που κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι δύο μέτοχοι κκ. Ανδρέας Βγενόπουλος και Αδαμάντιος Πολέμης θα γίνει μερική εξόφληση των οφειλομένων που υπάρχουν ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Παράλληλα, τους μίλησε και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό λέγοντας: «Δεν χρειάζεται να σας πω πολλά για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ολοι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Συγκεντρωθείτε στον αγώνα, μην σας επηρεάζει τίποτα και πάρτε τη νίκη».