Μετά τον δεύτερο τη τάξει μέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος κατέθεσε τη Δευτέρα (12/3) σε λογαριασμό της ΠΑΕ 1,7 εκατ. ευρώ, το μεσημέρι της Τετάρτης (14/3) ακολούθησε ο έτερος μέτοχος κ. Αδαμάντιος Πολέμης. Ο κ. Πολέμης που είχε δεσμευτεί να συνεισφέρει στο ποδοσφαιρικό Τριφύλλι με 1 εκατ. ευρώ, αρχικά κατέθεσε το ποσό των 250.000 ευρώ που του αναλογεί βάσει των μετοχών (1,5%) που κατέχει στην ΠΑΕ, ενώ τις υπόλοιπες 750.000 ευρώ τις έθεσε στη διάθεση της ΠΑΕ υπό την μορφή δανείου, δίχως όμως να ζητήσει εγγυήσεις.

Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώνει ότι ο κ. Α. Πολέμης κατέθεσε το ποσό των € 250.000 που του αναλογεί σύμφωνα με το ποσοστό του για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και έθεσε στη διάθεση του Παναθηναϊκού επιπλέον € 750.000 υπό μορφή δανείου, χωρίς να ζητήσει εγγυήσεις από την ΠΑΕ. Η εκταμίευση του ποσού των € 750.000, σύμφωνα με το καταστατικό, θα γίνει μόλις το εγκρίνει το ΔΣ της ΠΑΕ στην επόμενη συνεδρίασή του».

Προκειμένου να εκταμιευθεί άμεσα το ποσό των 750.000 ευρώ, η διοίκηση της ΠΑΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την ερχόμενη Παρασκευή (16/3) με αποκλειστικό θέμα το δάνειο του κ. Πολέμη. Μέχρι στιγμής, στο ταμείο της ΠΑΕ έχουν συγκεντρωθεί 2,7 εκατ. ευρώ που σε πρώτη φάση αρκούν για να αποφευχθεί ο κίνδυνος του ευρωπαϊκού αποκλεισμού από την UEFA (ήδη έχει επιβληθεί ποινή με ανασταλτικό χαρακτήρα).

Οι Πράσινοι μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει να παρουσιάσουν στην UEFA την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών ως τις 30 Σεπτεμβρίου ύψους 2,5 εκατ. ευρώ (αφορούν σε υποχρεώσεις προς παλαιούς παίκτες της ομάδας Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λουίς Γκαρσία κλπ), ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα μοιραστούν στο υπάρχον ρόστερ εν όψει και του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Προκαλεί εντύπωση πάντως το γεγονός ότι ο κ. Πολέμης, στην παρούσα φάση, δεν επιθυμεί να αυξήσει (σημαντικά) το μετοχικό ποσοστό του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Εξ ου και η απόφασή του για χορήγησε δανείου και όχι συμμετοχής με μεγαλύτερο ποσό στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, όπως και ο κ. Βγενόπουλος, έτσι και ο κ. Πολέμης δεν συμφωνεί με την πολιτική, τις αποφάσεις και τη στάση τού μεγαλομετόχου της ΠΑΕ κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη στο θέμα του γηπέδου και την εταιρεία ΓΗΠΕΛ. Μάλιστα λέγεται ότι η κίνηση του κ. Πολέμη να μην αυξήσει το ποσοστό του, όπως και του κ. Βγενόπουλου να μην δώσει περισσότερα χρήματα, εντάσσεται στο πλαίσιο της πίεσης που ασκείται προς τον κ. Βαρδινογιάννη για να αναλάβει τις νομικές και οικονομικές ευθύνες για την ΓΗΠΕΛ.