«Μεγάλη πρόκληση» χαρακτήρισε ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε τον επαναληπτικό της Πέμπτης (22.05 (ΑΝΤ1) με την Μεταλίστ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός σε συνδυασμό με το υπέρ του 1-0 του πρώτου αγώνα βρίσκεται ένα βήμα από την πρόκριση στους 8 του Γιουρόπα Λιγκ και ο ισπανός προπονητής δεν είχε κανένα λόγο να μην είναι ευδιάθετος στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης. «Η πρόκριση είναι πρόκληση που αρέσει στους παίκτες, αλλά για να περάσουν στους 8 πρέπει να αντιμετωπίσουν σοβαρά το αυριανό παιχνίδι» υπογράμμισε.

Ο ισπανός προπονητής τόνισε ότι η ομάδα του δεν θα στηριχθεί στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, χαρακτηρίζοντας τον επαναληπτικό περισσότερο καθοριστικό. «Θα παίξουμε σαν το αποτέλεσμα να είναι 0-0 και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Το αυριανό ματς είναι περισσότερο καθοριστικό. Στο πρώτο παιχνίδι παίξαμε πιο κλειστά, αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν έκανε σπουδαίες ευκαιρίες. Όταν θα ξεκινήσει το ματς θα έχουμε προβάδισμα και θα μας ευνοεί η ισοπαλία, ενώ ο αντίπαλος θα ανοιχτεί και θα ψάξει το γκολ. Εμείς παίζουμε στο γήπεδό μας, πρέπει να είμαστε δυνατοί και να επιβάλουμε το ρυθμό μας, γιατί όποια ομάδα επιβάλει το ρυθμό της θα κερδίσει και το παιχνίδι. Η Μεταλίστ έχει γρήγορους παίκτες και θα κυνηγήσει το παιχνίδι μέχρι τέλους» υπογράμμισε.

Ο κ. Βαλβέρδε απέκλεισε το ενδεχόμενο οι παίκτες του να υποτιμήσουν τη Μεταλίστ επειδή κέρδισαν στον πρώτο αγώνα. «Μην έχετε αμφιβολία πως γνωρίζουμε την αξία των παικτών της Μεταλίστ. Τους κερδίσαμε εκεί, αλλά δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Στην Ουκρανία ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά, όμως και στον επαναληπτικό πρέπει να έχουμε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Γνωρίζουμε την επιθετική ικανότητα της Μεταλίστ, όμως εμπιστευόμαστε τη δική μας επιθετική ικανότητα» ανέφερε.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού επεσήμανε τη δυσκολία να αγωνίζεται μία ομάδα σε τρεις διοργανώσεις αφήνοντας να νοηθεί ότι θα σκεφθεί το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό μετά τον αυριανό αγώνα. «Το να μπορέσεις να έχεις καλή απόδοση σε τρεις διοργανώσεις είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες, όχι μόνο τις ελληνικές. Ειδικά όταν παίζεις το βράδυ της Πέμπτης για το Γιουρόπα Λιγκ και μετά θα πρέπει να συγκεντρωθείς στο πρωτάθλημα. Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι στο Γιουρόπα Λιγκ και αυτό σκεφτόμαστε. Αν δεν το κερδίσουμε δεν θα έχουμε άλλο. Αν το κερδίσουμε θα μπορούμε να σκεφτόμαστε τη συνέχεια» υπογράμμισε.

Ο κ. Βαλβέρδε χαρακτήρισε ως καλή ιδέα την προετοιμασία των παικτών του στα πέναλτι σε περίπτωση που η πρόκριση κριθεί σε αυτή τη διαδικασία, λέγοντας «είναι μια πιθανότητα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να αφήσουμε στη τύχη».

Ο Ισπανός προπονητής τόνισε ότι δεν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα με την οποία ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει το παιχνίδι, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει στην αποστολή τον Ντιόγκο ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

Επιθετική ομάδα ικανή να δημιουργήσει προβλήματα χαρακτήρισε τη Μεταλίστ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. «Η ομάδα της Ουκρανίας έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι. Να έχουμε ρυθμό και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Εδώ που φτάσαμε είναι τεράστια ευκαιρία για όλου μας. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Απομένει ένα ματς και θα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα είναι σε καλό σημείο, παίζουμε ωραίο ποδόσφαιρο και πρέπει να το συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος τη σεζόν» υπογράμμισε ο αμυντικός των ερυθρολεύκων.