Η αναβολή από την ΕΠΟ της προγραμματισμένης για τις 21 Μαρτίου πρώτης αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας προκειμένου να διευκολυνθούν οι Ερυθρόλευκοι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στο Γιουρόπα Λιγκ, προκάλεσε την αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ΕΠΟ «η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός λόγω των υποχρεώσεών της στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 21-3-2012 και θα οριστεί εκ νέου με απόφαση της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, την οποία εξουσιοδότησε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας».

Ωστόσο, από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός αντέδρασαν άμεσα καθώς θεωρούν ότι το πρωτάθλημα πλέον δεν παίζεται επί ίσοις όροις. Οι Πράσινοι διαμαρτύρονται διότι για δεύτερη φορά εφέτος αναβάλλεται παιχνίδι αντίπαλης ομάδας (είχε προηγηθεί η αναβολή αγώνα του Λεβαδειακού) λίγες ημέρες πριν από την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει τα εξής: «Μάθαμε πρόσφατα ότι οι προσεχείς αντίπαλοι του Παναθηναϊκού τυγχάνουν συγκεκριμένης πειθαρχικής αντιμετώπισης. Τώρα επιβεβαιώνεται (μια και σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση) ότι αν είναι εφικτό δεν επιτρέπεται ούτε καν να δίνουν αγώνες μεσοβδόμαδα πριν ή μετά από αγώνα εναντίον της ομάδας μας.

Αν διευκολύνει μπορούμε σε τέτοιες περιπτώσεις για λόγους fair play να θέσουμε το πρόγραμμά μας στην απόλυτη διάθεση της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ και να παίξουμε τους επόμενους αγώνες μας σε όποια ημερομηνία είναι πιο βολική αρκεί να μην καταπονούνται οι προσεχείς μας αντίπαλοι.

Απλώς, επειδή το πρωτάθλημα οδεύει προς την ολοκλήρωσή του και οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι περιορισμένες παρακαλούμε τους αρμόδιους φορείς να μας ενημερώσουν έγκαιρα για οποιαδήποτε αλλαγή προκειμένου να μπορέσουμε (αν αυτό το αίτημα δεν εκληφθεί ως πρόκληση) να κάνουμε τον αγωνιστικό μας προγραμματισμό.

Ήμασταν και παραμένουμε πιστοί στη δέσμευση για τήρηση χαμηλών τόνων εν όψει του αγώνα της Κυριακής. Η δέσμευση αυτή ωστόσο δεν ήταν μονομερής και ούτε μας αφαιρεί το δικαίωμα να παίρνουμε θέση σε θέματα που μας αφορούν».