Τη δέσμευση ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα ήρεμο ντέρμπι «αιωνίων» την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ (18/3) έδωσαν οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού κατά τη συνάντησή τους με τον αθλητικό εισαγγελέα το πρωί της Τρίτης (13/3).

Την ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Γόντικας, ο οποίος κατά την αποχώρησή του από την Εισαγγελία δήλωσε: «Συζητήθηκε πώς θα υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά», ενώ το «παρών» από την πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε ο δ’ αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος είπε: «Εμείς δεν έχουμε πάρει εισιτήρια για τον αγώνα. Μας ζητήθηκε να είναι χαμηλοί οι τόνοι, να μη γίνουν δηλώσεις που θα δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα, κάτι για το οποίο είχαμε δεσμευτεί και χθες στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας. Ελπίζουμε να τηρήσουν όλες οι πλευρές αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί. Ευχόμαστε να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποδώσει τη φιλοξενία του πρώτου γύρου. Ελπίζω μετά το ματς να ευχαριστήσουμε κι εμείς για τη φιλοξενία την αντίπαλη ομάδα, όπως είχε κάνει ο κ. Γόντικας στον πρώτο αγώνα».

Κατά τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (12/3) στο ΟΑΚΑ ρυθμίστηκαν οι λεπτομέρειες προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια. Οπως αποφασίστηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο θα βρίσκεται πολυάριθμη αστυνομική δύναμη από το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή θα τηρηθεί κρυφό το δρομολόγιο του πούλμαν που θα μεταφέρει την αποστολή του Ολυμπιακού (υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές διαδρομές).

Δεδομένου πάντως ότι στο περυσινό ντέρμπι «αιωνίων» στο «Γ. Καραϊσκάκης» είχαν γίνει σοβαρά επεισόδια από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, η αστυνομία εκφράζει φόβους για «αντίποινα» από πλευράς Πρασίνων. Για το λόγο αυτό η ΕΛ.ΑΣ συνέστησε στους Ερυθρόλευκους να μην δώσει το «παρών» στο γήπεδο ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, κάτι πάντως που θα αποφασίσει ο ίδιος την τελευταία στιγμή όπως ανέφεραν από τον ΟΣΦΠ.

Οσον αφορά το Τριφύλλι, ο κ. Γόντικας βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε επικοινωνία με τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟ προκειμένου να υπάρξει ενισχυμένη περιφρούρηση. Είναι ενδεικτικό ότι ο Κεντρικός σύνδεσμος της Θύρας 13 σε ανακοίνωση που εξέδωσε (με αφορμή επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ που καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν αναίτια τα μέλη του) αναφέρει μεταξύ άλλων : «Να υπενθυμίσουμε σε όλους τους φίλους της ομάδας να προσέχουν την Κυριακή στο γήπεδο και να μην απαντάνε στις προκλήσεις που μπορεί να δεχθούν».

Δήλωσε κώλυμα ο Σιδηρόπουλος

Εξάλλου, ο διαιτητής κ. Σιδηρόπουλος, ένας εκ των υποψηφίων για να διευθύνουν το κυριακάτικο ντέρμπι, δήλωσε κώλυμα, λόγω τραυματισμού σε παιχνίδι για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα Δωδεκανήσου μεταξύ του Κλεάνθη και του Ηρακλή Λάρδου. Ως εκ τούτου, οι τρεις επικρατέστεροι ρέφερι είναι οι κκ. Κάκος, Σπάθας και Τριτσώνης.