Την παραμονή του αγώνα-ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό που διεξήχθη την Κυριακή 11/3, μέλη του ΔΣ. της ΠΑΕ ΑΕΚ κάλεσαν τους τρεις αρχηγούς της ομάδας προκειμένου να τους ανακοινώσουν ότι υπάρχει ένα… διαθέσιμο και άκρως σημαντικό πριμ σε περίπτωση νίκης της Ενωσης. Η απάντηση των αρχηγών ήταν ξεκάθαρη: «Πείτε μας το όνομά του… Ποιος είναι αυτός που δίνει χρήματα και θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του;».
Αποχωρώντας από τη συνάντηση οι αρχηγοί της Ενωσης Νίκος Λυμπερόπουλος, Τραϊανός Δέλλας και Παντελής Καφές υποσχέθηκαν ότι δεν θα μιλούσαν για το θέμα αυτό σε κανέναν. Τουλάχιστον όχι πριν από την ολοκλήρωση του ντέρμπι. Ωστόσο το θέμα διέρρευσε την Τρίτη (13/3) το πρωί, εκείνοι το επιβεβαίωσαν και πλέον δημιουργήθηκαν τα ακόλουθα βασικά ερωτήματα που συζητιούνται στο Ενωσίτικο στρατόπεδο και όχι μόνο:

1. Τα χρήματα (σσ: γίνεται λόγος για ένα ποσό από 100.000 ως 500.000 ευρώ!)θέλησε να τα προσφέρει κάποιος «επιφανής ΑΕΚτζής» ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, όπως είπαν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας οι διοικούντες την ΠΑΕ; Και αν ναι, ποιος είναι και γιατί το έκανε;

2. Προτάθηκαν από κάποιον, όπως π.χ. έναν εκ των κκ. Δημήτρη Μελισσανίδη ή Ντέμη Νικολαΐδη, που δεν θα ήθελε να μαθευτεί αυτό για να μην του ζητείται ακολούθως να βγει μπροστά αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες ιδιοκτησιακού περιεχομένου;

3. Είχε τη διάθεση (όπως φημολογείται) να τα προσφέρει ένας από τους Supporters ο οποίος όμως για τους δικούς του λόγους ήθελε να το κρατήσει μυστικό; Και ποιος αυτή την εποχή προτίθεται να δώσει (ας πάρουμε τη μικρότερη εκδοχή για το ποσό) 100.000 ευρώ για την αγαπημένη του ομάδα δίχως να επιθυμεί να μαθευτεί η δωρεά του;

4. Προσφέρθηκαν μήπως από κάποια άλλη ομάδα που ενδεχομένως είχε βαθμολογικό συμφέρον να κερδίσει το ματς η Ενωση; Ή μήπως πρόκειται για προβοκάτσια, προκειμένου να στοχοποιηθεί αντίπαλη ομάδα; Διότι και αυτά κυκλοφόρησαν και συζητιούνται έστω και ως θεωρίες συνωμοσίας…

Εν κατακλείδι, η ΠΑΕ ΑΕΚ οφείλει να δώσει απαντήσεις-εξηγήσεις άμεσα. Να αποκαλύψει την προέλευση των χρημάτων που θα μπορούσαν να εισρεύσουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών και να δημοσιοποιήσει το όνομα του ανθρώπου που έκανε αυτή τη γενναία ομολογουμένως προσφορά. Αλλιώς θα αιωρούνται διάφορα…

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Τελικά την Τρίτη (13/3) το μεσημέρι, γύρω στις 2 μμ, από την ΠΑΕ ΑΕΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση που κατονομάζει ως «πριμοδότη» το μέλος των Supporters Club κ. Δημήτρη Στεφάνου χωρίς να γνωστοποιεί το ποσόν του πριμ. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ επιθυμεί να ξεκαθαρίσει στους φιλάθλους την κατάσταση σχετικά με το πριμ νίκης που προτάθηκε από ανώνυμο φίλο της ΑΕΚ στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και το οποίο σε πρώτη φάση δεν έγινε αποδεκτό.

Ο πριμοδότης είναι ο γνωστός Ενωσίτης και μέλος του Supporters Club Δημήτρης Στεφάνου, επιθυμία του οποίου ήταν να διατηρήσει την ανωνυμία του, προκειμένου ωστόσο να αποφευχθεί η οποιαδήποτε υπόνοια ότι η ΑΕΚ δεν έπαιξε για την ιστορία της αλλά εξυπηρέτησε συμφέροντα άλλων συλλόγων δέχθηκε τη δημοσιοποίηση της πράξης του.

Οι αρχηγοί της ομάδας, εκπροσωπώντας το ποδοσφαιρικό τμήμα, αρνήθηκαν αρχικά το ανώνυμο πριμ νίκης και πλέον είναι θέμα δικό τους και του κ. Στεφάνου αν επιθυμούν να το συζητήσουν ξανά».

Τι δήλωσε ο κ. Στεφάνου

Εξάλλου, λίγο αργότερα ο κ. Δημήτρης Στεφάνου θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή τα δημοσιεύματα σε διάφορα σάιτ που μιλούν για «πριμ φάντασμα» και τη σχετική συζήτηση που έχει ξεκινήσει με αφορμή αυτά, αποφάσισα να προβώ σ’ αυτήν την ανακοίνωση με μόνο σκοπό να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Βασικό μου μέλημα να προστατευτεί η ομάδα, από τους απανταχού «καλοθελητές» που δημιουργούν έντονη καχυποψία και αφήνουν υπόνοιες σχετικά με το θέμα του πριμ νίκης επί του ΠΑΟ.

Ο κόσμος της ΑΕΚ δικαιούται να μάθει την αλήθεια. Και η αλήθεια καταγράφεται μέσα από γεγονότα, τα οποία ευτυχώς είναι μη αμφισβητήσιμα και έχουν ως εξής:

Σάββατο 10 Μαρτίου, έρχομαι σε επαφή με μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ και τους ανακοινώνω την πρόθεσή μου να βοηθήσω οικονομικά τους παίκτες της ΑΕΚ μόνο αυτούς, με ποσό έως 100.000 ευρώ.

Τους πρότεινα μάλιστα, αυτό να δοθεί σαν πριμ, νίκης επί του ΠΑΟ (στην περίπτωση που επιτευχθεί κάτι τέτοιο) ώστε να τονώσω το ηθικό σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, σε μία περίοδο που ο κόσμος μας έχει ανάγκη από νίκες σε τέτοια παιχνίδια.

Μόνη προϋπόθεση έθεσε να μην κοινοποιηθεί στον Τύπο το όνομά μου, μη θέλοντας να εμπλακώ σε οποιοδήποτε σενάριο αφορά τη διάδοχη κατάσταση στα διοικητικά της ΠΑΕ.

Οι παίκτες μας υποθέτω μη γνωρίζοντας πως είμαι ο πριμοδότης, αρνήθηκαν την προσφορά, κάτι που μου κοινοποιήθηκε μέσω της διοίκησης της ΠΑΕ.

Ως εκ τούτου πιστεύω πως ξεκαθαρίζεται οτιδήποτε σχετικό με τα αγνά κίνητρα που με οδήγησαν σε αυτήν την πρόταση / προσφορά μου.

Είναι σαφές ότι η βασική προϋπόθεση που είχα θέσει περί ανωνυμίας, δεν ίσχυσε και όχι μόνο αυτό αλλά δόθηκε αφορμή για σενάρια και εξετέθη το όνομά μου.

Είναι τρανό παράδειγμα του πως είναι καταδικασμένη τελικά οιαδήποτε προσπάθεια φιλάθλου με κάποια οικονομική δυνατότητα, να προσφέρει χωρίς να γίνει στόχος λασπολογίας και αμφισβήτησης.

Από εδώ και πέρα για το τι θα πράξω για το ανωτέρω θέμα αφορά εμένα και τους παίκτες και δεν προτίθεμαι να προβώ σε κάποια ανακοίνωση.

Το θέμα για μένα θεωρείται λήξαν.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Στεφάνου».