Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του έργου της εισέρχεται η κυβέρνηση υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο με την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι το περιεχόμενο της δανειακής σύμβασης, η αρχική υπογραφή για την οποία αναμένεται να τεθεί εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη και εν συνεχεία τις επόμενες ημέρες να επικυρωθεί και από τη Βουλή.

Παράλληλα, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την κατάρτιση ενός τελευταίου πολυνομοσχεδίου, το οποίο θα ρυθμίζει όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν τα λεγόμενα προαπαιτούμενα του Μνημονίου και της σύμβασης και το οποίο θα έλθει στη Βουλή σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έως το τέλος του μηνός.
Αυτό που θα απομένει και που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα συνιστά την τελευταία πράξη για την ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης Παπαδήμου θα είναι η τελική ανταλλαγή των ομολόγων συνολικής αξίας 28 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται να συντελεστεί στις 12 Απριλίου.

Μετακόμιση στην Ιπποκράτους
Για τον κ. Ευ. Βενιζέλο ως υπουργό Οικονομικών, η τελευταία πράξη θεωρείται η υπογραφή της δανειακής σύμβασης. Δεδομένου δε ότι από την ερχόμενη Κυριακή ο μοναδικός υποψήφιος για την ηγεσία του ΠαΣοΚ αναμένεται να εκλεγεί και πρόεδρος του κόμματος, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου (και πιθανώς άλλη μία που θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος της εβδομάδας), από την Πέμπτη μετρά ο χρόνος για την παραίτησή του από την κυβέρνηση και την αποκλειστική ενασχόλησή του με το ΠαΣοΚ και την προσπάθεια στοιχειώδους ανασύνταξης στην πορεία προς τις εκλογές.
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται ότι ο κ. Βενιζέλος θα δώσει μία συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης, εντός της εβδομάδας, ενώ έως την Κυριακή μάλλον θα μιλήσει και σε μία εκδήλωση της νεολαίας του ΠαΣοΚ, καθώς έχουν εγκαταλειφθεί οι σχεδιασμοί για ανοιχτές εκδηλώσεις και ομιλίες.

Εκλογή νέου ΠΣ και γραμματέα την επόμενη εβδομάδα
Από εκεί κι έπειτα, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να απευθυνθεί μετά την εκλογή του στην ΚΟ του ΠαΣοΚ, ως νέος πρόεδρός της, κατά πάσα βεβαιότητα την ερχόμενη Δευτέρα.
Ακολούθως, εντός της επόμενης εβδομάδας προγραμματίζονται νέες συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, το οποίο θα κληθεί να εκλέξει το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και τον νέο γραμματέα του ΠαΣοΚ.