• Αναζήτηση
 • Πέθανε ο διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Δημόπουλος

  Σε ηλικία 86 ετών πέθανε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ο διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Δημόπουλος. Παραγωγικότατος «εργάτης» του ελληνικού κινηματογράφου, ο Δημόπουλος, αδελφός του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου, άρχισε να εργάζεται στον κινηματογράφο στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και διέπρεψε στα στούντιο της Finos Film κινηματογραφώντας παραπάνω από 70 ταινίες της

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Σε ηλικία 86 ετών πέθανε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ο διευθυντής φωτογραφίας Νίκος Δημόπουλος. Παραγωγικότατος «εργάτης» του ελληνικού κινηματογράφου, ο Δημόπουλος, αδελφός του σκηνοθέτη Ντίνου Δημόπουλου, άρχισε να εργάζεται στον κινηματογράφο στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και διέπρεψε στα στούντιο της Finos Film κινηματογραφώντας παραπάνω από 70 ταινίες της.

  Ανάμεσά τους οι «Θεία από το Σικάγο», «Νόμος 4.000» ,«Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Ηλίας του 16ου», «Γοργόνες και μάγκες», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Ιλιγγος» και «Γυμνοί στον δρόμο». Κινηματογράφησε επίσης την ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» που κέρδισε την υποψηφιότητα του ξενόγλωσσου Οσκαρ.

  Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 ο Δημόπουλος έφυγε από την Ελλάδα και μετανάστευσε στην Αυστραλία πιάνοντας δουλειά στην εκεί τηλεόραση. Το 1964 σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία-ντοκυμαντέρ «Κύπρος, το νησί των παλικαριών».

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στο extreme chic σαλέ… Ο πολυέλαιος του 18ου αιώνα είναι το εντυπωσιακότερο αντικείμενο στο κυρίως σαλόνι του «Ultima Gstaad». Οι κρυστάλλινες λεπτομέρειες έτσι... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk