Ένας Ρώσος, ο οποίος είχε συλληφθεί και προφυλακισθεί, βρήκε φρικτό θάνατο από ρήξη εντέρου καθώς, όπως καταγγέλλει ΜΚΟ, αστυνομικοί τον βίασαν με ένα μπουκάλι σαμπάνιας.

Ο 52χρονος Σεργκέι Ναζάροφ, κάτοικος της πόλης Καζάν στο Ταταρστάν (ανατολικά της Μόσχας) είχε συλληφθεί στις 9 Μαρτίου για ληστεία.

Το ίδιο βράδυ είχε παραπονεθεί για πόνους στην κοιλιά, αναφέρει η αστυνομία. Την επόμενη νοσηλεύτηκε «για ρήξη ορθού εντέρου», υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, μετά την οποία «έπεσε σε κώμα και εξέπνευσε».

Σύμφωνα με μέλος της οργάνωσης, ο Ναζάροφ προτού εκπνεύσει δήλωσε πως είχε βιαστεί «από τους αστυνομικούς με ένα μπουκάλι σαμπάνιας».

Έπειτα από τις καταγγελίες της οικογένειας του Ναζάροφ έχει δρομολογηθεί έρευνα για τους αστυνομικούς που ευθύνονται για τον θάνατό του, ανέφερε από την πλευρά του στέλεχος της τοπικής διερευνητικής επιτροπής.

Πέντε αστυνομικοί διευθυντές και οι πέντε αστυνομικοί του τμήματος όπου συνέβησαν τα γεγονότα έχουν απολυθεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Ταταρστάν ενώ ο υπουργός με επιστολή του στην οικογένεια του θύματος ζητεί συγγνώμη και εκφράζει τα συλλυπητήριά του.

Τα σκάνδαλα με δράστες αστυνομικούς είναι συχνά στη Ρωσία, σε βαθμό που ανάγκασαν πέρυσι τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβιέντεφ να διατάξει εκ βάθρων μεταρρύθμιση του σώματος, το οποίο κατηγορείται για διαφθορά, βασανιστήρια και παραποίηση στοιχείων.