Ενας 42χρονος υπάλληλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς συνελήφθη την Δευτέρα το απόγευμα στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κατηγορούμενος για δωροδοκία και εκβίαση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, αρχικά για να «αποτρέψει» έλεγχο σε ανώνυμη χρηματιστηριακή – επενδυτική εταιρεία της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια για να μην αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας της.

Εις βάρος του 42χρονου υπαλλήλου του Περιφερειακού Γραφείου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη Θεσσαλονίκη σχηματίστηκε δικογραφία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία είχε προηγηθεί καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της χρηματιστηριακής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος υπάλληλος, από την αρχή του έτους και σε διάφορα χρονικά διαστήματα απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ για να αποτρέψει έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην εταιρεία του.

Στη συνέχεια, όταν τελικά πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος, απαιτούσε το ίδιο χρήματα για να μην αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας της εταιρείας, αλλά να επιβληθεί μόνο χρηματικό πρόστιμο.

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα των 1.500 ευρώ τα οποία παρέδωσε ο διεύθυνων σύμβουλος στον 42χρονο κατά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας.

Στη συνέχεια αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο, συνέλαβαν τον υπάλληλο και κατέσχεσαν τα χρήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημελλειοδικών Αθηνών.