• Αναζήτηση
 • Ανάθεμα του μητροπολίτη Πειραιώς κατά Πάπα και λοιπών… αιρετικών

  Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος από τα αναθέματα του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ κατά του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, του Λούθηρου, του Καλβίνου, όλων όσοι συμμετέχουν στους διαχριστιανικούς και διαθρησκειακούς διάλογους, τους ραβίνους, τους μουφτήδες και τους ιμάμηδες

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος από τα αναθέματα του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ κατά του Πάπα Βενέδικτου του 16ου, του Λούθηρου, του Καλβίνου, όλων όσοι συμμετέχουν στους διαχριστιανικούς και διαθρησκειακούς διάλογους, τους ραβίνους, τους μουφτήδες και τους ιμάμηδες.

  Τα αναθέματα «εξαπολύθηκαν» κατά τη διάρκεια της γιορτής της Ορθοδοξίας. Η στάση του Ιεράρχη προκάλεσε σάλο καθώς πριν από τουλάχιστον έναν αιώνα η Εκκλησία σταμάτησε την ανάγνωση των αναθεμάτων. Και ο θόρυβος έλαβε διάσταση από το γεγονός ότι στα αναθέματα του ο Μητροπολίτης Πειραιώς ενέταξε τον Πάπα, τον Μαρτίνο Λούθηρο, τους Ραβίνους και τους Ιμάμηδες οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων που συνέταξαν το λεγόμενο Συνοδικό που διαβάζεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας και αναφέρεται στην νίκη της διδασκαλίας της Εκκλησίας για τις Εικόνες και την απόρρηψη όλων των αιρετικών δοξασιών του Αρείου, Νεστορίου και άλλων που αμφισβήτησαν την είτε την θεία είτε την ανθρώπινη φύση του Χριστού.

  Όμως από τα αναθέματα του κ. Σεραφείμ δεν γλύτωσαν ούτε οι διαχριστιανικοί και διαθρησκειακοί διάλογοι στους οποίους συμμετέχουν σχεδόν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες με πρώτες το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Ελλάδος.
  Η κίνηση του Μητροπολίτη, όπως εκτιμούν αρχιερείς, έρχεται να προστεθεί σε σειρά ενεργειών και δηλώσεων του κατά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, των προτεσταντικών ομολογιών και των άλλων μονοθειστικών θρησκειών δημιουργώντας ακόμη περισσότερα προβλήματα στην παρουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος στο διεθνές γίγνεσθαι σε μια μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk