Ενα άλμα και φύγαμε για τελικό! Ο Λούης Τσάτουμας δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ στον προκριματικό του μήκους στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Στο πρώτο άλμα έφθασε στα 8 μ. και έπιασε το όριο πρόκρισης (8μ.) για τον αυριανό τελικό (Σάββατο, 18.50). Ο καλαματιανός πρωταθλητής ένα εκπληκτικό πάτημα στη βαλβίδα αφού βρέθηκε μόλις μισό πόντο από την πλαστελίνη για να προσγειωθεί στα 8μ. Ο Τσάτουμας κάνει στην Κωνσταντινούπολη την τέταρτη εμφάνισή του σε Παγκόσμιο Κλειστού ενώ το 2006 στη Μόσχα ήταν 4ος.
Το όριο για τον τελικό έχουν πετύχει μέχρι στιγμής οι Ντα Σίλβα (Βραζιλία) με 8,28 μ. (καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο), Μελίθ (Ισπανία) με 8,10 μ. και Φρέιν (Αυστραλία) με 8,02.

Προηγουμένως, η απειρία κόστισε στη Νίκη Πανέτα την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου που άρχισε το πρωΐ της Παρασκευής (9/3) στην Κωνσταντινούπολη. Η ελληνίδα τριπλουνίστρια παρότι είχε την τέταρτη καλύτερη εφετινή επίδοση μεταξύ των συμμετεχουσών με 14,47 μ. είχε καλύτερο άλμα στα 13,98 μ., ενώ το όριο πρόκρισης στον τελικό είναι 14,30 μ.

Η 25χρονη αθλήτρια που έκανε την πρώτη εμφάνισή της σε Παγκόσμιο Κλειστού κατετάγη 7η στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και δεν έχει ελπίδες για πρόκριση στον τελικό όπου θα αγωνισθούν όσες αθλήτριες πιάσουν το όριο ή οι καλύτερες 8 και των δύο προκριματικών γκρουπ. Το β’ προκριματικό γκρουπ ξεκίνησε στις 10.50.

Η Πανέτα ξεκίνησε τις προσπάθειές της με άλμα στα 13,45μ., στη συνέχεια έφθασε στα 13,98 ενώ στην Τρίτη προσπάθειά της είχε άλμα στα 13,81.

Λίγο αργότερα αποκλείστηκε και η Ελενα Φιλάνδρα από τον τελικό των 800 μέτρων, καθώς κατετάγη στην ένατη θέση στις προκριματικές σειρές. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε τέταρτη στην τρίτη προκριματική σειρά με επίδοση 2.02.67 (πολύ κοντά στο 2.02.08 που είναι το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ). Η αθλήτρια του κ. Χρήστου Παπαχρήστου οδηγούσε την κούρσα αλλά στα τελευταία μέτρα δεν κατάφερε να κρατηθεί στην πρώτη θέση που θα της έδινε την απευθείας πρόκριση.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τη σεζόν. Το δούλεψα πολύ με το μυαλό. Κυνήγησα την κούρσα, απλώς δεν ήθελα να πάω πολύ γρήγορα από την αρχή. Κέρδισα εμπειρία και πείσμα από αυτή τη σεζόν. Εχει περάσει ένας γεμάτος μήνας με δυνατούς αγώνες. Θα ήθελα να έχω ξεμπερδέψει με το όριο των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως δεν ήρθε», δήλωσε η Φιλάνδρα μετά το τέλος της κούρσας…