Την ευχή να γίνει ένας ωραίος τελικός, όπου θα παιχθεί καλό μπάσκετ δίχως κρούσματα βίας, έκαναν ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Νικ Καλάθης εν όψει της σαββατιάτικης μονομαχίας του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του Ελληνικού.

Στον περυσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο οποίος ανέδειξε νικητή (74-68) για δεύτερη σερί χρονιά τον Ολυμπιακό, οΓιώργος Πρίντεζης(έχοντας λίγο καιρό στους Ερυθρόλευκους μετά τη θητεία του στην Ουνικάχα Μάλαγα) δεν πρόλαβε να ευχαριστηθεί τη συμμετοχή του, καθώς χρησιμοποιήθηκε μόλις για 3’10’’ από τον κ.Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι σε εκείνη την αναμέτρηση δεν είχε αγωνιστεί καθόλου ο τραυματίαςΒασίλης Σπανούλης, είναι απολύτως φυσιολογικό ο Πρίντεζης να θέλει να δει τον αρχηγό του να σηκώνει το τρόπαιο. Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

-Για μια ακόμη χρονιά το ζευγάρι του τελικού είναι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Τι διαφορετικό θα δούμε φέτος;

«Κάθε φορά που παίζουν οι δύο ομάδες το παιχνίδι είναι διαφορετικό και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όποια δυναμική κι αν έχουν οι δύο ομάδες, όσους τελικούς κι αν παίξουν, τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός θα είναι πάντα γεγονός. Εγώ δεν θέλω να πω τι διαφορετικό θα δούμε φέτος, αλλά τι ίδιο και δεν είναι άλλο από τη σωστή ατμόσφαιρα, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής στο τέλος του αγώνα».

-Ο Ολυμπιακός ήταν νικητής στους δύο τελευταίους τελικούς Κυπέλλου. Μπορεί να κάνει το 3/3 φέτος;

«Φυσικά και μπορούμε και θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Από εκεί και πέρα όμως είναι ένα παιχνίδι, ένας τελικός, που όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από τίτλους και δεν μπορούμε να λέμε ότι σε έναν τελικό μπορούμε να μη ματώσουμε για να φτάσουμε στο τρόπαιο».

-Έχετε παίξει δύο φορές φέτος με τον Παναθηναϊκό και η εικόνα των δύο παιχνιδιών ήταν διαφορετική. Στο Ελληνικό τι να περιμένουμε;

«Στο γήπεδό της η κάθε ομάδα είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά στο τέλος ο αντίπαλος έφτανε κοντά. Νομίζω ότι αυτή τη φορά θα δούμε ένα πιο κλειστό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να δείχνουν από την αρχή θέληση και δύναμη. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται περισσότερο στο θέλω. Σίγουρα η τακτική και η αγωνιστική ετοιμότητα παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά τα θέλω είναι αυτά που δίνουν τίτλους».

-Πώς αισθάνεστε εσείς οι παίκτες να παίζετε έναν τελικό μπροστά σε 2.500 θεατές;

«Δεν είναι ωραίο. Ο παίκτης θέλει το γήπεδο γεμάτο, τον κόσμο να φωνάζει. Δεν είναι ωραίο να παίζουμε σε άδειες εξέδρες κι εύχομαι πραγματικά να φτάσει ο καιρός που θα είναι ο τελικός μια πραγματική γιορτή. Γύρω μας υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα που θα πρέπει να μας απασχολούν, ώστε το γήπεδο να είναι χαρά κι όχι πεδίο μάχης».

-Ποιο θα ήταν για σένα το ιδανικό σενάριο όσον αφορά το βράδυ της 10ης Μαρτίου;

«Να έχει ευχαριστηθεί ο κόσμος μπάσκετ, να μην έχει γίνει το παραμικρό παράταιρο και στο τέλος το τρόπαιο να είναι στα χέρια του αρχηγού μας».

Νικ Καλάθης: «Μου λείπει το Κύπελλο»

Επειτα από τις ποιοτικές εμφανίσεις του στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, η απόδοση τουΝικ Καλάθηπήρε την κατιούσα στοTop16 και αν ο διεθνής γκαρντ σκοπεύει να μοιραστεί λίγες από τις ευθύνες του αρχηγού του ΠαναθηναϊκούΔημήτρη Διαμαντίδη, η ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του είναι μοναδική.

-Τι σημαίνει η παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου;

«Η λέξη ‘’τελικός’’ τα λέει όλα. Είναι ένας αγώνας που δίνει τίτλο, άρα ένας αγώνας ιδιαίτερα σημαντικός για μας. Δεν είναι καν απαραίτητο να επαναλάβω εγώ ότι στόχος του Παναθηναϊκού είναι πάντα η κατάκτηση τίτλων. Ο στόχος μας λοιπόν δεν μπορεί να είναι άλλος από τη νίκη στον τελικό. Είναι σημαντικό για μας, αλλά και για τους φίλους της ομάδας που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζουν και σε δύσκολες στιγμές».

-Έχεις κατακτήσει την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα, αλλά όχι το Κύπελλο. Είναι αυτό κάτι που κάνει τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ιδιαίτερη για σένα;

«Φυσικά! Είναι ένας τίτλος που δεν έχω κατακτήσει και θέλω να φτάσω στην κορυφή και σε αυτή τη διοργάνωση με την ομάδα μου. Αρκετοί από τους συμπαίκτες μου είχαν την τύχη να πανηγυρίσουν αυτόν τον τίτλο στο παρελθόν, αλλά όχι εγώ. Είναι ένας τίτλος που μου λείπει και θέλω να τον κατακτήσω».

-Έχετε μια νίκη και μια ήττα στο πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό. Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε αυτή τη φορά για να φύγετε νικητές από το γήπεδο;

«Είναι απαραίτητο να παίξουμε καλά σε άμυνα και επίθεση, να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά, να παλέψουμε για κάθε μπάλα. Αυτό που έχουμε να κάνουμε με λίγα λόγια είναι το παιχνίδι μας. Να παίξουμε όπως ξέρουμε και μπορούμε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης».

-Στο κλειστό του Ελληνικού θα έχει και πάλι άδειες κερκίδες. Πώς σου φαίνεται αυτό;

«Όλοι θέλουμε να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα. Δεν νομίζω να υπάρχει αθλητής που να μην το επιθυμεί αυτό. Είναι κάτι που το είδα για πρώτη φορά στον τελικό του Κυπέλλου το 2010. Καταλαβαίνω όμως πια ότι υπάρχουν ιδιαίτερες συνθήκες. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχηθώ και να περιμένω ότι στο μέλλον θα γίνονται τελικοί σε γεμάτα γήπεδα».

-Δυνατότερη ευχή μπαίνοντας στο γήπεδο για τον τελικό;

«Πολλές… Να παίξουμε όπως ξέρουμε ότι μπορούμε, να γίνει ένας καλός αγώνας, να κυλήσουν όλα ομαλά. Δυνατότερη σίγουρα να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Να επιστρέψουμε στην κορυφή και σε αυτή τη διοργάνωση. Είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε».