«Αν η ΝΔ και ο αρχηγός της πιστεύει ότι θα είναι αυτοδύναμη μετά τις εκλογές, με γεια της με χαρά της. Ο καθένας έχει δικαίωμα στο στοχασμό και το όνειρο», δήλωσε στην Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, απαντώντας στις αιχμές του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα ο οποίος του είπε ότι «όραμά σας είναι να συγκυβερνήσετε αλλά θα είστε διαρκώς στην ίδια θέση του υπάρχου υπό τον κ. Αντ. Σαμαρά γιατί αυτός θα είναι πρωθυπουργός».

«Στόχος δεν είναι να προστεθούμε ως δύναμη σε κανέναν αλλά η πραγματική πολιτική διεύθυνση της χώρας», του αντέτεινε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα έχει ανάγκη από ισχυρή πολιτική διεύθυνση, αλήθεια και ειλικρίνεια». «Κοιτάμε τον πολίτη στα μάτια και του λέμε συγκεκριμένες προτάσεις. Ξέρουμε ότι ξεκινούμε από χαμηλή αφετηρία, αλλά σημασία έχει το τέρμα. Στόχος είναι εμείς να διαμορφώσουμε τις εγγυήσεις για την αληθινή και ειλικρινή διακυβέρνηση της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, ενώ αναφερθείς στην προοπτική του ΠαΣοΚ είπε ότι «δεν μας τρομάζουν οι δημοσκοπήσεις, έχουμε πλήρη συνείδηση των δυσκολιών», ενώ τόνισε ότι «ξέρουμε πόσο χαμηλά είναι η αφετηρία από την οποία ξεκινούμε», αλλά «διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε να επιβεβαιώσει το ΠαΣοΚ την θέση που του ανήκει και αυτή είναι η πρώτη».

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε επιτεθεί σφοδρά κατά της κυβέρνησης ρωτώντας αν δέχθηκε πιέσεις από συγκεκριμένο τραπεζικό όμιλο για να μείνουν έξω από τη διαδικασία του κουρέματος δάνειά του προς ΔΕΚΟ. Ο κ. Βενιζέλος εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνει σε συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων «επώνυμων και ορατών», όπως είπε, καταλογίζοντάς του ότι «αναπαράγει και εκτελωνίζει αθλιότητες».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα στα περί «εκτελωνισμού» λέγοντας ότι «δεν παντρευτήκαμε εμείς την διαφθορά ούτε την διαπλοκή, ούτε εμείς διορίσαμε στα πολιτικά μας γραφεία επικεφαλής του ΣΔΟΕ που ήταν επικεφαλής συμμορίας του εγκλήματος, ούτε σας κατηγορήσαμε ότι εσείς κρύβεστε πίσω απ’ αυτές, όμως ευθέως σας λέμε ότι παίζετε διαιτητικό ρόλο».

Και συμπλήρωσε: «Δεν θα πείτε εσείς την Αριστερά εκτελωνιστές συμφερόντων». Όπως όμως είπε ο κ. Τσίπρας «ο κόσμος καταλαβαίνει: ή θα πάμε σε μία συνολική σύγκρουση με αυτήν την πολιτική σώζοντας ό,τι μπορεί να σωθεί σ’ αυτή τη χώρα, το οποίο προϋποθέτει σύγκρουση με τις τράπεζες που είναι κράτος εν κράτει και άρα, προστασία των δανειοληπτών ή αυτός ο κατήφορος δε θα έχει τέλος και το βαρέλι δε θα έχει πάτο».

«Ενεργούμε στο όνομα του γενικού συμφέροντος του ελληνικού λαού και δεν παρεμβαίνουμε σε συγκεκριμένες διαμάχες», του απάντησε ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνοντας ότι «διαπλοκή υπάρχει όχι μόνο μεταξύ των κυβερνώντων αλλά και μεταξύ αυτών που δημιουργούν θόρυβο και εντυπώσεις». Μάλιστα καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι διατηρεί την βαθύτερη η πεποίθηση «ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί στην χρεοκοπία και την συντριβή για να οργανώσετε την δική σας πολιτική παρουσία». «Ή δεν έχετε την πλήρη εικόνα ή υπηρετείτε πολιτικές σκοπιμότητες που περνούν μέσα από την συντριβή της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.