Εν αντιθέσει με τους παραδοσιακούς Χιώτες, ο Διονύσης (Χιώτης) του ΑΠΟΕΛ πηγαίνει (ή πιο σωστά εκτινάσσεται)… μόνος του αλλά πιάνει τα πέναλτι δύο-δύο! Οι αποκρούσεις του στη διαδικασία από την άσπρη βούλα (ύστερα από το 1-0 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση του αγώνα με τη Λυών για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ) έστειλαν την κυπριακή ομάδα στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης! Ο διεθνής τερματοφύλακας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ fm» τόνισε τα ακόλουθα:

Οι αποκρούσεις των πέναλτι: «Θα ήταν καλό να είχαμε αποφύγει αυτή τη διαδικασία. Φαινόταν όμως ότι και οι δύο ομάδες είχαν κουραστεί. Εμείς στην παράταση είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. Για τα πέναλτι δεν είχαμε κάνει προπόνηση. Ομως σαν τερματοφύλακας πάντα παρακολουθώ εκτελέσεις των πέναλτι ώστε να έχω άποψη».

Αφιερώνει την πρόκριση: «Στην οικογένειά μου. Ολα αυτά τα χρόνια έχει περάσει πολλά στο πλευρό μου. Στον κόσμο επίσης! Χθες ήταν συγκλονιστικός. Δεν το έχω ξαναζήσει, έτσι στο ΓΣΠ., για 120 λεπτά ο κόσμος τραγουδούσε, το χαιρόταν, ήθελε να νικήσει».

Ο ΑΠΟΕΛ και ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ: «Δεν ξέρουμε κι εμείς πλέον τι να περιμένουμε από… εμάς. Τελικά το θαύμα δεν τελειώνει ποτέ. Δεν θέλουμε όμως στους 8 κάποια από τις Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ. Καλύτερα στον τελικό»!
Οι Ελληνες και τα μεγαθήρια: «Αυτό που δείξαμε και χθες αλλά και γενικότερα στην πορεία μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ότι πρέπει να σηκώνουμε το ανάστημά σας στα δύσκκολα διότι είμαστε Ελληνες. Αυτό ήθελα να μεταφέρω στον κόσμο στην πατρίδα. Δεν πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι. Πρέπει κάποια στιγμή να τα βάζουμε με τους δυνατούς. Βλέπετε δεν κερδίζει πάντα ο δυνατός αλλά αυτός που θα τα δώσει όλα στο γήπεδο και στη ζωή γενικότερα».

Η συνέχεια του ταξιδιού στο όνειρο: «Ούτε εμείς δεν ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε πλέον. Αρχίσαμε με στόχο την πρώτη νίκη στους ομίλους . Το πετύχαμε στην πρώτη αγωνιστική. Μετά λέγαμε να περάσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Το εξασφαλίσαμε και είπαμε να προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά είπαμε να κυνηγήσουμε το θαύμα. Τελικά όμως φάνηκε ότι ο θαύμα δεν τελειώνει ποτέ. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε κάνει. Δεν έχουν περάσει και πολλές ώρες και θα αργήσουμε να το συνειδητοποιήσουμε. Ακόμη δεν ξέρουμε όλους τους πιθανούς αντιπάλους μας. Εγώ θα ξαναπώ ότι δεν θέλω τη Ρεάλ ή τη Μπαρτσελόνα. Εδώ που έχουμε φτάσει έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Καλό θα είναι να βρούμε κάποια εξ αυτών στον τελικό».

Το μυστικό της επιτυχίας: «Αυτό που έκανε ορθά η διοίκηση, το να αφήσει προπονητή να κάνει αποκλειστικά το δικό του κουμάντο μας οδήγησε εδώ σήμερα. Εδειξε εμπιστοσύνη σε έναν άνθρωπο και δεν τον απομάκρυνε στο πρώτο πρόβλημα που προέκυψε. Τον στήριξε. Αυτό πρέπει να κάνει κάθε διοίκηση. Να αφήνει τον προπονητή να δουλέψει για 2-3 χρόνια ώστε να φανεί το έργο του».

Εκείνοι που απομάκρυναν εκείνον, τον Μαντούκα, τον Πουρσαϊτίδη και άλλους παίκτες που αγωνίζοντανστην Ελλάδα: «Εγώ θα ρωτούσα σήμερα αυτούς που μας τότε μας έδιωξαν ως αποτυχημένους να αναρωτηθούν εάν τελικά οι αποτυχημένοι είναι οι ίδιοι».

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: «Πρέπει κάποτε να δούμε που βρισκόμαστε. Δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα. Νομίζουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το νούμερο ένα σε όλο τον πλανήτη. Είμαστε υπερόπτες, νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα. Γι αυτό κάθε χρόνο το ποδόσφαιρο μας δεν κάνει βήματα μπροστά αλλά με την όπισθεν».

Ο Σάντος και το Euro 2012: «Με στήριξε στη ΑΕΚ όσο ελάχιστοι. Του χρωστάω πάρα πολλά. Είναι ένας καλός άνθρωπος πάνω από όλα. Στην εθνική ομάδα σίγουρα και θέλω να βρίσκομαι. Ποιος δεν το θέλει; Αφήνω όμως τα πάντα στην κρίση του προπονητή μας. Εννοείται ότι θέλω να δώσω το παρών στο Euro».