Ληστεία με ομηρεία δύο γυναικών σημειώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι της Πέμπτης στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο δράστες, οι οποίοι φορούσαν μαύρα μπουφάν με κουκούλες που είχαν καλύψει το κεφάλι τους και γυαλιά ηλίου, εισέβαλαν στο Ταχυδρομείο της περιοχής και με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν περίπου 2.000 ευρώ.

Τη στιγμή εκείνη περίοικοι που αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ. και άμεσα στο σημείο έφτασε περιπολικό.

Μόλις οι κακοποιοί αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς με την απειλή των όπλων πήραν ως ομήρους δυο γυναίκες που εργάζονται στο κατάστημα του Ταχυδρομείου και επιβιβάστηκαν σε όχημα, στο οποίο τους ανέμενε συνεργός τους.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό του Προαστιακού της περιοχής, όπου άφησαν ελεύθερες τις δύο γυναίκες, ενώ σε παρακείμενο σημείο εντοπίστηκε καμμένο το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.

Από την έρευνα προέκυψε πως είχε δηλωθεί ληστεία του εν λόγω αυτοκινήτου στις 28 Φεβρουαρίου στο Τμήμα Ασφαλείας Κορωπίου.

Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κακοποιών, οι οποίοι εκτιμάται πως διέφυγαν πεζοί.


Εξάρθρωση σπείρας ληστών

Εννέα άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής καθώς αποτελούσαν μέλη σπείρας που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία και άλλα καταστήματα, καθώς και εις βάρος πολιτών στον δρόμο, σε διάφορες περιοχές, κυρίως της δυτικής Αττικής.

Ενας από τους συνεργούς τους βρίσκεται στις φυλακές, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον έντεκα άτομα εκ των οποίων τέσσερις έλληνες ημεδαποί, τρεις υπήκοοι Αλβανίας, ένας από το Ιράκ και τρεις αγνώστων στοιχείων.

Οι δράστες μεταξύ άλλων κατηγορούνται ότι κατά τη διάρκεια ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στη Ν. Πέραμο πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τρεις πολίτες και έναν αστυνομικό ενώ σε κάποιες ληστείες χρησιμοποίησαν ρούχα με διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να ξεγελούν τα θύματα τους. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί είκοσι οκτώ ληστείες και κλοπές.

Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα (κυρίως φορτηγά και τζιπ) τα οποία είχαν αφαιρέσει τους τελευταίους οκτώ μήνες. Εως τώρα έχει διαπιστωθεί η κλοπή τουλάχιστον έντεκα οχημάτων. Ακόμη, για τις περιπτώσεις που αφαιρούσαν Α.Τ.Μ. τραπεζών χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα για να προσκρούσουν με αυτά στις εισόδους των κτιρίων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι μάρκας CZ , δεκαεπτά φυσίγγια, ένα μαχαίρι, 78 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τέσσερα ναρκωτικά δισκία και μία ζυγαριά ακριβείας.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς το σύνολο των αφαιρεθέντων χρημάτων καθώς και η αξία των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, βάσει εκτιμήσεων, ανέρχεται στο ποσό των 360.875 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες.