Μπορούσαν να επιλέξουν ό,τι τραβούσε η όρεξή τους – από το πιο απλό γεύμα μέχρι το πιο «γκουρμέ». Όμως δεν είχε καμία σημασία αφού θα ήταν το τελευταίο τους. Ο θανατοποινίτης Τζον Γουέιν Γκέισι, ο περιβόητος κλόουν – δολοφόνος, που τη δεκαετία του 1970 σκότωσε πάνω από 30 νεαρούς άνδρες και αγόρια παριστάνοντας τον κλόουν, επέλεξε 12 γαρίδες, τηγανητές πατάτες, έναν κουβά με φτερούγες κοτόπουλου KFC – όλα αυτά με γαρνιτούρα φράουλες.
Ένας άλλος θανατοποινίτης, ο 28χρονος Βίκτορ Φεγκέρ, επέλεξε απλά μία ελιά – σε ένα μεγάλο κεραμικό πιάτο συνοδευόμενο από μαχαιροπίρουνο. Αυτά και ακόμη επτά γεύματα θανατοποινιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες αναπαράστησε και φωτογράφησε ο καλλιτέχνης Χένρι Χάργκριβς από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, σε μία σειρά φωτογραφιών που ονόμασε «No Seconds» (Όχι δεύτερο πιάτο).
Ο σίριαλ κίλερ Τίμοθι Μακ Βέι, που ευθύνεται για τον θάνατο 168 ανθρώπων – επέλεξε να παραλείψει το κυρίως πιάτο, παραγγέλνοντας ένα κιλό παγωτό με μέντα και κομματάκια σοκολάτας. Ο Ρόνι Λι Γκάρνερ καταβρόχθισε μία αστακοουρά, μία μπριζόλα, μία μηλόπιτα και παγωτό βανίλια. «Όταν διαβάζουμε για τους θανατοποινίτες είναι απλά ονόματα και στατιστικές. Αλλά όταν έμαθα τί επέλεξαν για το τελευταίο τους γεύμα, άρχισαν να αποκτούν ζωή. Μπόρεσα να δω μία πτυχή της προσωπικότητάς τους» είπε ο Χάργκριβς, ο οποίος προσπάθησε να αποτυπώσει στη δουλειά του τη στιγμή που αντίκριζαν τα πιάτα οι θανατοποινίτες.
Η αναπαράσταση των γευμάτων, τα οποία προετοίμασε με αξιοσημείωτη σχολαστικότητα ο Χάργκριβς στο στούντιό του, κόστισαν αρκετές εκατοντάδες δολάρια αφού εκτός από τα ακριβή υλικά των φαγητών, ο ίδιος χρησιμοποίησε τα τραπεζομάντιλα και τα μαχαιροπίρουνα της εκάστοτε εποχής. «Προσπάθησα να αναπαραστήσω τα γεύματα όπως τη στιγμή που ο κρατούμενος καθόταν στην καρέκλα να φάει και κοιτούσε το πιάτο του» προσέθεσε ο φωτογράφος.