Έλεγα ότι κάποια στιγμή, την ύστατη έστω ,θα βάλουν μυαλό οι πολιτικοί μας ταγοί, θα σκεφτούν εκτός από παρορμητικά και πιο ουσιαστικά ,αλλά άρχισαν τα ημίμετρα και κατά το …ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται , χαίρονται οι θηρευτές του χρυσού ,γιατί πώς να το κάνουμε φαστ τρακ είναι αυτό . Ειλικρινά ,πιστεύω πώς αυτές οι ξενόφερτες φαστρακικές εφαρμογές κι αυτές οι προσπάθειες ημών των συφοριασμένων να πουλήσουμε ,να εκποιήσουμε εδώ ,για εκατό χρόνια ,εκεί ,για δέκα ,είκοσι, το βιος μας θα «σηκώσουν» το Μακρυγιάννη για να μας ξαναπεί εμάς τους Νέο-νεοέλληνες αυτό που είπε για τα αρχαία αγάλματα «Και χίλια τάλαρα να σας δώσουν, να μη δεχθείτε να τα πουλήσετε.

Γι’ αυτά πολεμήσαμε». Θα «σηκώσουν» τον Καβάφη να μας πει: Ειν΄οι προσπάθειες μας σαν των Τρώων, Θαρρούμε πως με απόφασι και τόλμη θ ΄αλλάξουμε της τύχης την καταφορά κι΄εξω στεκόμεθα ν΄αγωνισθούμε. , Αλλ΄όταν η μεγάλη κρίσις έλθει, η τόλμη κ΄η απόφασίς μας χάνονται Ταράττεται η ψυχή μας, παραλύει κι ολόγυρα απ΄τα τειχη τρέχουμε ζητώντας να γλυτώσουμε με την φυγή. Δεν αντιλαμβάνομαι ,γιατί μέσα στους τόσους τομείς ανάπτυξης π.χ τουρισμός, παραγωγή τυποποιημένων αγροτικών προϊόντων, μεταφορών, ναυτιλίας ,μικρομεσαίων επιχειρήσεων γιατί ,σώνει και καλά ,τα ορυχεία χρυσού ,για να μας φέρει πιο κοντά…στο θάνατο;

Κι εσείς οι ελάχιστοι που ισχυρίζεστε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ;Σας είναι λίγος ο αριθμός καρκινογένεσης στην περιοχή μας ως επίπτωση των καταλοίπων του Τσέρνομπιλ.;Η Θράκη τότε, φορούσε «κόκκινα»! Τι θα πει ο νέος το 2040 πχ; Ό τι λέμε εμείς σήμερα για τα κατάλοιπα των μεταλλείων της Κίρκης .Πώς να στε,γανοποιηθούν κατά τα λεγόμενά τους-οι δεξαμενές, όταν δύσκολα στεγανοποιείται μια ταράτσα!Αλλά ο διάβολος και την Αγία Γραφή επικαλείται για να πετύχει τους διαβολικούς του σκοπούς. Η κρίση τελικά θα αποβεί κατάκριση για την κατάντια μας! Πώς είναι δυνατόν να υποθηκεύεις το μέλλον των Ελληνόπαιδων όταν θα έχεις απέλθει προ πολλού !Δηλαδή κανονίζουμε και για μετά θάνατον! Πού συμβαίνει αλλού αυτό που κάνετε στα παιδιά μας!Η βαρβαρότητα του κέρδους στο μεγαλείο της!

Ο Έβρος δεν είναι του πεταματού επειδή εσείς ζείτε αρκετά χιλιόμετρα μακριά. Ο Έβρος είναι «προπύργιο»,και θα έπρεπε να τυγχάνει καλύτερης μεταχείρισης. Δεν μου λένε απολύτως τίποτα οι επαγγελίες της εταιρείας για νέες θέσεις εργασίας, γιατί στον Έβρο βάλανε λουκέτο οι επιχειρήσεις εδώ και χρόνια, όταν μας τάζανε 143,64,50,…θέσεις, γιατί άραγε! Θα σωθεί ο τόπος με 300 θέσεις όταν οι άνεργοι από τα λουκέτα ,είναι χιλιάδες; Μας αδειάσατε τις τσέπες ,για να τις γεμίσετε με χρυσάφι και μας γεμίσατε με ανασφάλεια. Είναι που θα δώσουμε όραμα στη νεολαία!