Εμπειρίες και βιώματα που σχετίζονται με το θέμα της ισότητας των φύλων αφηγούνται έξι γυναίκες συγγραφείς στα ισάριθμα διηγήματα του τόμου «6 φωνές, 6 γυναίκες» (Αθήνα 2012) που κυκλοφορεί από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και τη EUNIC Ελλάδος.

Στις 92 σελίδες του τόμου συμμετέχουν με ιστορίες τους μεταφρασμένες στα ελληνικά η Βρετανή Βανέσα Γκέμπι («Σύντομη ιστορία της συγχρονισμένης ανάσας, ή πώς η ουρά του κροκόδειλου έγινε το κεφάλι του»), η Ισπανίδα Μάρτα Πεσαροδόνα, («Μocambo»), η Ιταλίδα Ντάτσια Μαραΐνι («Ταξίδι με τρένο με σασπένς»), η Κυπρία Ρήνα Κατσελλή («Μετά το γαμήλιο δείπνο»), η Νορβηγίδα Ανέτε Μάτσον («Το σωστό») και η Ρέα Γαλανάκη με ένα διήγημα που «κλείνει το μάτι» στον μύθο της Αριάδνης και τίτλο «Η άλλη Αριάδνη».

Η έκδοση, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Βρετανικού Συμβουλίου, του Ινστιτούτου Θερβάντες και της Ισπανικής Πρεσβείας, του Ιταλικού Ινστιτούτου, του Σπιτιού της Κύπρου, της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα (Μητροπόλεως 23), στις 7.30 μ.μ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Βανέσα Γκέμπι, η Ρέα Γαλανάκη, η Μάρτα Πεσαροδόνα και η Ανέτε Μάτσον. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαίρη Αδαμοπούλου και θα προλογίσει η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Μαρία Στρατηγάκη.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά και αντίστροφα. Το βιβλίο θα μοιραστεί δωρεάν σε όσους και όσες παρακολουθήσουν την εκδήλωση και στη συνέχεια θα διατίθεται από τους διοργανωτές.