Για πρώτη φορά έπειτα από περίπου δύο μήνες και αφού τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο τραυματισμός του Σεμπάστιαν Λέτο στο γόνατο εξελίχθηκε σε σίριαλ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει (;) τι συμβαίνει με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του και του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Πράσινοι, ο αργεντινός επιθετικός (επί του παρόντος) γλιτώνει την εγχείριση αλλά χάνει (τουλάχιστον) τα επερχόμενα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, αφού το πρόγραμμα συντηρητικής αγωγής που θα συνεχίσει να ακολουθεί θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων.

Ο Λέτο, ο οποίος μετέβη σε εξειδικευμένο κέντρο αποκαστάσης στην Μπολόνια μαζί με τον γιατρό του Τριφυλλιού κ. Παναγιώτη Κουλουμέντα, προκειμένου να πάρει μια δεύτερη ιατρική γνωμάτευση, παρέμεινε στην Ιταλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει ότι έπειτα από την ολοκλήρωση των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Σεμπάστιαν Λέτο σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στη Μπολόνια, παρουσία και με τη συνεργασία του επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδας, κ. Π. Κουλουμέντα, και η νέα γνωμάτευση που προέκυψε είναι ότι η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση των ενοχλήσεων στο γόνατο του αθλητή είναι η συνέχιση της συντηρητικής θεραπείας που ακολουθούσε και κατά το διάστημα που προηγήθηκε στην Παιανία. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί μέχρι την αποκατάσταση του αθλητή εκτιμάται ότι θα είναι τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία της αποκατάστασης αποφασίστηκε από κοινού ο ποδοσφαιριστής να παραμείνει κατά τη διάρκεια της θεραπείας του στο κέντρο αποκατάστασης στην Ιταλία».

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια με ΟΣΦΠ

Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη (7/3) θα τεθούν στη διάθεση των οπαδών της ομάδας τα εισιτήρια για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 18/3. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει ότι «στη διάθεση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού θα τεθούν από την Τετάρτη, 7 Μαρτίου, τα εισιτήρια του αγώνα της 25ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Superleague, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΣΦΠ που θα διεξαχθεί στις 18/3/2012, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι τιμές των εισιτηρίων προς διάθεση είναι από 15€ έως 40€.

Το πρόγραμμα διάθεσης εισιτηρίωνθα συνεχίσει ως παραπάνω και την επόμενη εβδομάδα, εφόσον υπάρχει ανάλογη διαθεσιμότητα. Να σημειωθεί πως κάθε φίλαθλος μπορεί να προμηθευτείέως 5 εισιτήρια. Επίσης, διατίθενται εισιτήρια γιαάτομα με αναπηρικό αμαξίδιοστο εκδοτήριο της Θύρας 4 του Γηπέδου Απ.Νικολαϊδης. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (από σταθερό: 801 111 1908, από κινητό: 2106870700), καθημερινές 09:30 – 17:30. Για την αγορά των απλών (ονομαστικών) εισιτηρίων καθώς και για την είσοδο στο γήπεδο, απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης».

Πειθαρχική δίωξη στον ΠΑΟ και ανακοίνωση της ΠΑΕ

Εξάλλου στον Παναθηναϊκό εξέφρασαν την δυσφορία τους «για την ευαισθησία και τα γρήγορα αντανακλαστικά, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις», του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κ. Κωνσταντίνου Πετρόπουλου, ο οποίος άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ «ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε: Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Πανιώνιος για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25παρ.1 και 4 του ΠΚ της ΕΠΟ (αγώνας Πανιώνιος-Ατρόμητος Αθηνών, 3/3/2012). Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25παρ.1 και 4 του ΠΚ της ΕΠΟ (αγώνας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, 4/3/2012)».

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την οποία ζητεί να τηρούνται ίσα μέτρα και ίσα σταθμά από τους αρμόδιους δικαστικούς φορείς:

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι εις βάρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ασκήθηκε εκ μέρους του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια στη Λιβαδειά βάσει και δημοσιευμάτων και με αυτήν την αφορμή θα θέλαμε να διατυπώσουμε ορισμένα ερωτήματα:

• Τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ξυλοδαρμό ποδοσφαιριστή από φίλαθλο μέσα στη φυσούνα έφτασαν στο γραφείο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα;

• Η δήλωση του προπονητή του Ολυμπιακού, κ. Βαλβέρδε ότι «μια τεράστια πέτρα» πέρασε δίπλα από τον ίδιο και ποδοσφαιριστή της ομάδας του (!) έφτασε στο γραφείο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα;

• Τα δημοσιεύματα και οι φωτογραφίες που περιγράφουν ρίψη καπνογόνων και εισβολή φιλάθλων εντός του αγωνιστικού χώρου έφτασαν στο γραφείο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα;

• Το ποδόσφαιρο το δυσφημούν περισσότερο οι κρίσεις της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για τη διαιτησία ή οι ύβρεις και ο προπηλακισμός διαιτητών από ποδοσφαιριστές, όπως καταγράφηκαν από τηλεοπτική κάμερα; Παρεμπιπτόντως, το εν λόγω οπτικοακουστικό υλικό έχει φτάσει στο γραφείο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα;

• Τελικά, μόνο οι φίλαθλοι, τα στελέχη και ο προπονητής του Παναθηναϊκού προβαίνουν σε πειθαρχικά κολάσιμες ενέργειες που οδηγούν σε συνεχείς διώξεις και τιμωρίες εις βάρος της ομάδας μας;

• Τιμωρία έδρας προβλέπεται μόνο για τον Παναθηναϊκό;

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθεί η εντύπωση ότι από την πλευρά της αθλητικής δικαιοσύνης τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά αναφορικά με τις πειθαρχικές διώξεις καλούμε τους αρμόδιους φορείς να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους».

Πότε θα εκτίσουν Κατσουράνης, Σαριέγκι

Εξάλλου, όπως αποφάσισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, από το ματς με τον Αρη για την 27η αγωνιστική θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι (λόγω καρτών) Γιόσου Σαριέγκι και Κώστας Κατσουράνης, ενώ ο δεύτερος θα λείψει και από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ (έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή και ο Σιμάο).