Υπόθεση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων αποκαλύφθηκε πίσω από τις έρευνες για τον εντοπισμό 40χρονου ναυτικού, στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς, όπου – σύμφωνα με όσα είπαν συνάδελφοί του – έπεσε στη θάλασσα το βράδυ της Δευτέρας.

Μέσα στο πλοίο στο οποίο επέβαινε ο 40χρονος κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στο Αργοστόλι εντοπίστηκαν 7.560 κούτες τσιγάρα, ενώ, σύμφωνα με το Λιμενικό, κατά δήλωση του πληρώματος το συνολικό φορτίο ήταν 16.000 κούτες ωστόσο αυτές που δεν βρέθηκαν τις είχαν ρίξει νωρίτερα στη θάλασσα.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας από το πλήρωμα πλωτού περιπολικού του Λιμεναρχείου Κεφαλονιάς εντοπίστηκε το επιβατηγό πλοίο, τύπου καταμαράν, με την επωνυμία «Ίλιον», σημαίας Σιέρα Λεόνε, το οποίο έπλεε ανοιχτά των ακτών του νησιού. Τότε ο κυβερνήτης και τα μέλη του πληρώματος ενημέρωσαν τους λιμενικούς ότι ο β΄ μηχανικός είχε πέσει στη θάλασσα.

Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης και ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού του 40χρονου μηχανικού, με τη συμμετοχή πλωτών περιπολικών, ναυαγοσωστικού και ελικόπτερου καθώς και παραπλεόντων πλοίων με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Οι λιμενικοί μετά τον εντοπισμό των λαθραίων τσιγάρων και έπειτα από συνεννόηση με τον αρμόδιο εισαγγελέα συνέλαβαν τα μέλη του πληρώματος, τρεις έλληνες και δύο υπήκοους Μπαγκλαντές, καθώς επίσης τον 59χρονο φερόμενο ως ιδιοκτήτη του πλοίου και έναν 69χρονο.

Το πλοίο και τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν.