Η νέα εμφατική νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αυτή τη φορά διέλυσε 5-0 την Εσπανιόλ φτάνοντας τις 20 νίκες στα 21 τελευταία παιχνίδια της στην Πριμέρα Ντιβισιόν, υποχρέωσε τον πρόεδρο της UEFA κ. Μισέλ Πλατινί να αποδώσει τα εύσημα στη Βασίλισσα χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «την κορυφαία ομάδα του κόσμου».

Ο γάλλος παράγοντας δήλωσε εντυπωσιασμένος και υποστήριξε ότι «πίστευα πως το παιχνίδι θα τελείωνε στο 2-0. Η ομάδα έχει πολύ καλή απόδοση στη μεσαία γραμμή και παίζει σε υψηλό επίπεδο. Η άμυνα παίζει με σοβαρότητα και οι παίκτες της επιθετικής γραμμής έχουν ποιότητα».

Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ παραγωγικότητας στην Ισπανία (έχει πετύχει 85 γκολ σε 25 αγωνιστικές) κέρδισε την εκτίμηση του «δύσκολου» κ. Πλατινί, ο οποίος πάντως στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει αρκετά σκληρές εκφράσεις αναφερόμενος στην μεταγραφική πολιτική των Μερένχες. «Νομίζω ότι η Ρεάλ έχει μια σπουδαία ευκαιρία να κερδίσει το πρωτάθλημα της Ισπανίας αυτή τη σεζόν, παίζει μοντέρνο ποδόσφαιρο, έχει κερδίσει πέντε συνεχόμενα Ευρωπαϊκά τρόπαια και είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο».