Ένα νέο κεφάλαιο στη γνωστή ιστορία με το πιστοποιητικό γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα ανοίγει ο σκληροτράχηλος σερίφης της Αριζόνα – όπως ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του – Τζο Αρπάιο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το BBC, ο Αρπάιο ανακοίνωσε ότι ύστερα από έρευνα προκύπτουν σημαντικές ενδείξεις ότι το πιστοποιητικό του προέδρου Ομπάμα ίσως είναι προϊόν πλαστογραφίας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό του προέδρου, προκειμένου να μπει τέλος στη διαμάχη για το αν γεννήθηκε ή όχι σε αμερικανικό έδαφος, δεδομένου ότι μία από τις προϋποθέσεις για να μπορεί κάποιος να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ είναι να έχει αποκτήσει με γέννηση την αμερικανική ιθαγένεια.

Το πλήρες πιστοποιητικό επιβεβαιώνει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1961 στη Χαβάη, και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Kapiolani – πληροφορία που δεν αναφερόταν στη σύντομη μορφή του πιστοποιητικού που ήταν μέχρι τώρα διαθέσιμη.

«Από την έρευνά μου προκύπτει ότι το έγγραφο κατασκευάστηκε ηλεκτρονικά και δεν είναι καθόλου χάρτινο, όπως όλα τα πιστοποιητικά» αναφέρει ο σερίφης.

Ο ίδιος πάντως, γνωστός για τη σκληρή στάση που τηρεί στα ζητήματα της μετανάστευσης, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης για διακρίσεις κατά των λατίνων της Πολιτείας. Γι’ αυτό αρκετοί θεωρούν ότι άνοιξε την υπόθεση προκειμένου να στρέψει αλλού την προσοχή της κοινής γνώμης.

«Δεν το κάνω για αυτό, κάνω απλώς τη δουλειά μου» απαντά ο ίδιος.