Η κίνηση του δεύτερου τη τάξει μετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ανδρέα Βγενόπουλου να ζητήσει μέσω επιστολής από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ να τιμηθούν πριν από τη σέντρα στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στις 18 Μαρτίου οι κκ. Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος για την συνολική προσφορά τους στο σύλλογο, φούντωσε τα σενάρια εν όψει της κρίσιμης γενικής συνέλευσης των μετόχων της 9ης Μαρτίου.

Δεδομένου ότι οι σχέσεις της οικογένειας Γιαννακόπουλου με τον Mr. MIG έχουν «παγώσει» την τελευταία διετία, η πρωτοβουλία του κ. Βγενόπουλου αιφνιδίασε ακόμη και τους ιδιοκτήτες του μπασκετικού Παναθηναϊκού αλλά και μετόχους της ΠΑΕ, οι οποίοι κατ’ αρχάς φέρονται θετικοί στην πρόσκληση τιμής που τους γίνεται (θεωρείται δεδομένο ότι η πρόταση Βγενόπουλου θα γίνει αποδεκτή παμψηφεί από το ΔΣ της ΠΑΕ).

Αυτό που λέγεται ωστόσο, είναι ότι ο κ. Βγενόπουλος με την κίνηση-ματ που έκανε, θέλησε να ρίξει γέφυρες προς την οικογένεια Γιαννακόπουλου πριν από την καθοριστική ΓΣ της επόμενης Παρασκευής, προκειμένου να συμμετάσχουν και αυτοί (τουλάχιστον με το ποσοστό τους) στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός διανύει δύσκολες ώρες καθώς το έλλειμμά του φτάνει τα 25 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου απαιτούνται περίπου 8 εκατ. ευρώ και ένα πλάνο σωτηρίας για να πειστεί η UEFA και να μην τιμωρήσει τους Πράσινους με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Υπό αυτή την απειλή και με την ομάδα να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας διεκδικώντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρατηρείται (έστω και την ύστατη στιγμή) μια προσπάθεια συστράτευσης και συσπείρωσης των Παναθηναϊκών δυνάμεων, με πρωτεργάτη τον κ. Βγενόπουλο, προκειμένου να αποφευχθεί το μοιραίο.

Ηδη στο παρασκήνιο γίνονται επαφές μεταξύ των μετόχων της ΠΑΕ αλλά και άλλων επιφανών Παναθηναϊκών, οι οποίοι φέρονται θετικοί να αποκτήσουν μετοχές, ούτως ώστε να συγκεντρωθεί ένα ποσό που θα δώσει ζωή στο Τριφύλλι.