Προβληματισμό έχει προκαλέσει η δεύτερη – μέσα σε διάστημα 48 ωρών – δολοφονία με κίνητρο την ληστεία που έγινε στην Αθήνα. Και στις δυο περιπτώσεις οι δράστες φαίνεται πως πυροβόλησαν τα θύματα όχι με βάση το κίνητρο τους αλλά για να τα «τιμωρήσουν» επειδή αντιστάθηκαν.

Η βία που δείχνουν είναι δυσανάλογη με το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, λένε χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αφού η λεία της ληστείας περιορίζεται σε μικροποσά, που δεν «δικαιολογούν» το φόνο.

Το τελευταίο κρούσαμ σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν ένας 54χρονος δολοφονήθηκε μέσα στο περίπτερο που εργαζόταν στη λεωφόρο Αθηνών 368 στο Περιστέρι. Όπως έγινε γνωστό οι δράστες τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κακοποιοί είχαν επιχειρήσει να παραβιάσουν την πόρτα ασφαλείας της εισόδου του περιπτέρου – η οποία είναι νέας τεχνολογίας – χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας θεωρούν βέβαιο ότι κινητρό τους ήταν η ληστεία. Στο σημείο βρέθηκε ένας κάλυκας των εννέα χιλιοστών.

Επίσης στις 6.40 το πρωί της Τρίτης είχε βρεθεί νεκρός κοντά στο αυτοκίνητο του ένας 52χρονος επιχειρηματίας, στη διασταύρωση των οδών Κουντουριώτη 12 και Θηβών, στο Αιγάλεω.

Το θύμα, που ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος ηλεκτρικών ειδών, είχε αίματα στο κεφάλι και πυροβολήθηκε από άγνωστους δράστες. Κοντά στο πτώμα βρέθηκαν δύο κάλυκες.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στα Εξαμίλια Κορινθίας βρέθηκε νεκρή μια 75χρονη μέσα στο σπίτι που διέμενε μόνη της ενώ το εσωτερικό της οικίας ήταν αναστατωμένο.

Δεν είναι τα μόνα ανάλογα περιστατικά που απασχόλησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα τις Αρχές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ενδεικτικά το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου τρία άτομα εισέβαλαν σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στην οδό Αγίας Παρασκευής 82, στα Κάτω Πατήσια και αφού έδεσαν και φίμωσαν τους ηλικιωμένους ενοίκους στη συνέχεια άρπαξαν διάφορα πολύτιμα αντικείμενα και εξαφανίστηκαν.

Μετά από αρκετές ώρες η σύζυγος κατάφερε να ενημερώσει την αστυνομία αλλά για τον 70χρονο συνταξιούχο ήταν ήδη αργά. Ως αιτία του θανάτου, θεωρείται η ασφυξία που του προκάλεσε το ύφασμα που είχαν τοποθετήσει στο στόμα του.

Στις Σέρρες οι αστυνομικοί εξιχνίασαν δολοφονία σε βάρος 72χρονου που έγινε στις 11 Φεβρουαρίου στην οικία του στην Κρηνίδα Σερρών. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών υπηκόων Βουλγαρίας 17 και 23 ετών για ανθρωποκτονία με πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία.

Επίσης από αστυνομικούς της Λιβαδειάς συνελήφθη ένας 35χρονος ρουμάνος γιατί λήστεψε και δολοφόνησε στις 22 Ιανουαρίου έναν 57χρονο οδηγό ταξί ο οποίος βρέθηκε νεκρός, σε αγροτική περιοχή στο Σχηματάρι Βοιωτίας.