Σε μια εκ των υστέρων προσπάθεια να διασφαλιστούν τα μουσεία της χώρας και ο πολιτιστικός πλούτος που περιέχουν, στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και της ΕΛ.ΑΣ. με εμπειρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα ασχοληθούν από κοινού με το θέμα της ασφάλειας των ελληνικών μουσείων.Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως είπε η μεικτή αυτή ομάδα έχει επεξεργαστεί δέσμη άμεσων αλλά και μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη φύλαξη των μουσείων, μεταξύ των οποίων είναι η ενίσχυση εποπτείας και ελέγχου, η ταχύρρυθμη εκπαίδευση των υπαλλήλων από στελέχη της αστυνομίας, έκδοση εγχειριδίου με τις διαδικασίες ασφάλειας και αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας.

«Ήταν πολύ σοβαρό πλήγμα αυτό που συνέβη στην Ολυμπία. Σίγουρα υπάρχουν ανθρώπινες ευθύνες, οι οποίες και θα αποδοθούν. Δεν θέλουμε να δούμε τέτοια κρούσματα πουθενά ξανά. Αλλά θα πρέπει να λειτουργούμε με την ιδέα ότι πάντα κάτι τέτοιο θα σχεδιάζεται. Γι’ αυτό και λαμβάνουμε τα μέτρα αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος.