• Αναζήτηση
 • Π. Καψής: βασική παράμετρος η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων

  Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται ότι θα υιοθετήσει στο απόλυτο μια ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για τα θέματα του κατώτατου, του 13ου και 14ου μισθού.

  Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται ότι θα υιοθετήσει στο απόλυτο μια ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για τα θέματα του κατώτατου, του 13ου και 14ου μισθού.

  Απαντώντας σε σχετικές ρωτήσεις πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Π. Καψής σημείωσε πως «εφ΄όσον υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων θα τη δούμε και θα αποτελέσει βασική παράμετρο για την θέση που θα λάβει στη συνέχεια η κυβέρνηση».

  Εν όψει αυτών ο κ. Καψής επανέλαβε ότι από την πλευρά της τρόικας έχει τεθεί ευθέως το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και παρεμβάσεις στο μισθολογικό κόστος.

  Εν αναμονή της κρίσιμης περιόδου που ξεκινά από αύριο, με την έλευση του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της εκτιμά ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις και να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση έχοντας, όμως, και την επίγνωση ότι οι πιέσεις στο προσεχές διάστημα θα είναι εντονότερες.

  Παράλληλα, επισημάνθηκε, ότι από εδώ και πέρα ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος αναστέλλει κάθε άλλη δραστηριότητά του και επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στη διαδικασία ολοκλήρωσης της ανταλλαγής των ομολόγων και κατάρτισης της δανειακής σύμβασης.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Κι όλα μοιάζουν… παραμύθι Η λεπτεπίλεπτη μελαχρινή γυναίκα περπατάει με αργά, νωχελικά βήματα. Τα μαύρα πλούσια μαλλιά της μόλις που αγγίζουν το κόκκινο... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk