Γιν και γιανγκ

Πέτρος Μαυρομιχάλης και Σεζάρ: κομμωτές στο Petrohair

Πέτρος: Με τον Σεζάρ γνωριστήκαμε μέσω κοινών γνωστών σε ένα πάρτι και δέσαμε αμέσως. Για τον λόγο αυτόν, από το 2008 αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και επαγγελματικά. Είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεσαι το ίδιο όραμα με τον συνεργάτη σου, ιδίως όταν είστε και φίλοι. Αυτό που μου αρέσει στον Σεζάρ είναι η ελευθερία στη σκέψη του. Είναι πολύ επικοινωνιακός και η παρουσία του δίνει ρυθμό και άλλη πνοή στον χώρο όπου εργαζόμαστε.

Σεζάρ: Είναι πολύ σημαντικό στον χώρο που εργάζεσαι και δημιουργείς να υπάρχει θετικό κλίμα, πόσω μάλλον όταν τυχαίνει να συνεργάζεσαι με έναν φίλο. Αναγνωρίζω ότι με τον Πέτρο είμαστε δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι. Μέσα από τις αντιθέσεις μας, όμως, βρήκαμε τη χρυσή τομή.

===========================================

Αύγουστος Κορτώ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Πέτρου Χατζόπουλου: ο συγγραφέας και το alter ego του

Αν ο Πέτρος και ο Αύγουστος συζητούσαν, η κουβέντα θα ήταν πολύ σύντομη. Ο Πέτρος θα ρωτούσε τον Κορτώ «τι κάνεις;» κι αυτός θα απαντούσε: «Γράφω. Οπότε, στρώσε τον κώλο σου κι άσε την ψιλοκουβέντα». Το ψευδώνυμο, τουλάχιστον για μένα, έχει εξελιχθεί σε μια αυτόνομη περσόνα πολύ πιο ενδιαφέρουσα από το παρελθόν μου, που αντιστοιχεί στο πραγματικό μου όνομα. Χρησιμοποιώ το Αύγουστος Κορτώ γιατί είμαι γαλλοτραφής. Αυτό και τίποτε άλλο. Ωστόσο, στα γραψίματά μου δεν αυτολογοκρίνομαι ποτέ. Oταν υπογράφω ένα βιβλίο, το κάνω με την καρδιά και την ψυχή μου, με ένα πάθος που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα προσωπείο.

===================================================

Κωστής Κοντογεώργος και Κώστας Ντίμης, ηθοποιοί, υποδύονται τις «Baronettes»

Oι Baronettes είναι τα κεντρικά πρόσωπα μιας ελληνικής διαδικτυακής σειράς. Ο λόγος για τον οποίο ενσαρκώνουν οι ίδιοι αυτές τις γυναίκες είναι γιατί είχαν κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό τους: τις νευρικές classy κυρίες της Αθήνας να ζουν μια εξωπραγματική ζωή.

Κωστής: Με τον Κώστα γνωριστήκαμε σε σχολή κινηματογράφου. Από τότε κολλήσαμε και την περασμένη άνοιξη αποφασίσαμε να γίνουμε ομάδα (η Shook Yang Kids) και να δημιουργούμε από κοινού. Νομίζω ότι καλλιτεχνικά είναι στο μυαλό μου και είμαι στο μυαλό του και αυτό μας κάνει ένα δυνατό δίδυμο. Ζηλεύω πολύ την ηρεμία του.

Κώστας: Θεωρώ ότι ο Κωστής είναι μια πλευρά του εαυτού μου που δεν είχα σκεφτεί να εκφράσω.

=============================================

Νάγια Κούρτη και Ξένια Κόλλια: συνεργάτιδες, ιδιοκτήτριες του Hammam Baths

Νάγια: Είχα ασχοληθεί με διαχείριση κατασκευής έργων, αρχιτεκτονική και διαρρύθμιση εσωτερικών χώρων για 15 χρόνια, ενώ η Ξένια σχεδίαζε και κατασκεύαζε κοσμήματα. Γνωριστήκαμε μέσω μιας κοινής φίλης, υπήρξε χημεία μεταξύ μας και μοιραστήκαμε με αγάπη το έργο του χαμάμ. Πιστεύω πως όταν η δουλειά είναι χαρά και όνειρο για τους συνεργάτες μπορείς να επιτύχεις πολλά, αλλά όταν τη μοιράζεσαι με φίλους, η απόλαυση είναι μεγαλύτερη.

Ξένια: Είμαστε όμοιες όσον αφορά την αγάπη μας για το χαμάμ, την ομορφιά και την τελειότητα. Σαν χαρακτήρες είμαστε ανόμοιες αλλά, ταυτόχρονα, απόλυτα συμπληρωματικές, κάτι που βοηθά την υγεία και την πορεία της δουλειάς μας. Οι ρόλοι είναι μοιρασμένοι βάσει των δυνατοτήτων της καθεμιάς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk