Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο πήρε ο Μάκης Ψωμιάδης που συνελήφθη την Πέμπτη σε πολυτελή κατοικία στην Ανάβυσσο.

Ο πρώην μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ Καβάλας βρισκόταν μόνος του στο σπίτι, στη συμβολή των οδών Ηλέκτρας και Ανθέων στην Ανάβυσσο, καθισμένος μπροστά σε μία τηλεόραση.

Κατηγορείται – από τις αρχές Ιουνίου 2010 – για συμμετοχή στο μεγάλο κύκλωμα των στημένων αγώνων και διέφευγε την σύλληψη.

Ο Μάκης Ψωμιάδης δεν φέρεται να προέβαλε καμία αντίσταση ενώ δεν είπε οτιδήποτε στους αστυνομικούς.

Στην κατοικία αυτή εμφανίζεται να διέμενε ο Μάκης Ψωμιάδης τις τελευταίες έξι επτά ημέρες και ήδη γίνεται εκτεταμένη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ για να βρεθούν οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Μάκης Ψωμιάδης μετά την εξαφάνισή του βρισκόταν συνεχώς στην περιοχή της Αθήνας και κινείτο στην περιοχή της Γλυφάδας, του Φλοίσβου αλλά και του Σουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στα ίχνη του Μάκη Ψωμιάδη από την παρακολούθηση των κλήσεων του κινητού τηλεφώνου του και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που κάλυπταν τις κλήσεις του.

Σύμφωνα με άλλες πηγές ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα μεγάλο αριθμό κινητών τηλεφώνων τα οποία όμως κατόρθωσε να εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ.

Το τελευταίο δίμηνο είχε συσταθεί κλιμάκιο δέκα αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής που επιχειρούσε να βρεθεί στα ίχνη του Μάκη Ψωμιάδη ενώ υπήρχε συνεχής συνδρομή από το σύστημα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που συμμετείχε στην αναζήτηση του Μάκη Ψωμιάδη.

Δηλώσεις Ψωμιάδη στη ΓΑΔΑ

Εμφανώς αδυνατισμένος και με γένια εμφανίστηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο Μάκης Ψωμιάδης φορώντας τζιν παντελόνι, ένα κοντομάνικο μπλε πουκάμισο και αθλητικά παπούτσια.

Μάλιστα τις χειροπέδες που φορούσε, έχοντας τα χέρια του μπροστά, τις κάλυπτε με μια ζακέτα.

Κατά την είσοδό του, έκανε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους λέγοντας μεταξύ άλλων πως «είμαι πολιτικός κρατούμενος και θύμα του συστήματος».

Παράλληλα έκανε λόγο για σκευωρία και πλεκτάνη σε βάρος του ενώ απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν εμφανίστηκε έως τώρα στις Αρχές είπε ότι περίμενε πρώτα να ξεκαθαρίσει η ιστορία.