Υπουργική σύσκεψη για την ανεργία

Τα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας, διατήρησης των θέσεων απασχόλησης και δημιουργίας θέσεων κοινωνικής εργασίας, τίθενται σήμερα Τετάρτη επί τάπητος στην ευρεία υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου

Τα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας, διατήρησης των θέσεων απασχόλησης και δημιουργίας θέσεων κοινωνικής εργασίας, τίθενται σήμερα Τετάρτη επί τάπητος στην ευρεία υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα προγράμματα που θα εφαρμοστούν από τον ΟΑΕΔ, θα παρουσιάσει ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης.

Στόχος του υπουργείου είναι η αξιοποίηση όλων των εθνικών και κοινοτικών πόρων σε όλα τα υπουργεία, για την ενίσχυση των προγραμμάτων απασχόλησης, διατήρησης θέσεων εργασίας αλλά και των προγραμμάτων κατάρτισης.

Η ανεργία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχει ήδη αγγίξει το 16%, ενώ όλα δείχνουν ότι το φθινόπωρο το πρόβλημα θα επιδεινωθεί περαιτέρω.

«Ο επόμενος χειμώνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος σε ο, τι αφορά το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, την ανεργία», τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης μιλώντας εκδήλωση για την έκθεσης του ΟΟΣΑ γύρω από την κατάσταση και τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας.

«Οι προσπάθειες μας, επικεντρώνονται στην δημιουργία ενός πλαισίου προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης, περισσότερο προσβάσιμου για τον άνεργο», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk